miercuri, 23 decembrie 2020

Publicat la 12/23/2020 09:03:00 a.m. de

Etapă bifată în construcția noul spital județean

Consiliul Județean Sibiu a semnat contractul privind Servicii de verificare tehnică de calitate a proiectului de autorizarea a construcției (PAC), a proiectului tehnic (PT) și al detaliilor de execuție pentru noul Spital Clinic Județean de Urgență Sibiu.

Valoarea contractului este de 445.000 lei fără TVA, cu aproximativ 35% mai puțin față de valoarea estimată - 678.090 fără TVA. Potrivit unui comunicat al CJ Sibiu, contractul se va derula până la finalizarea lucrărilor de execuție ale obiectivul de investiții amintit. Echipa de specialiști cuprinde verificatori legal atestați cu activitate în construcții, pe domenii/subdomenii de construcții și specialități pentru instalațiile aferente construcțiilor. Aceștia vor realiza verificări la toate documentațiile emise în vederea construirii noului spital județean.

În lucru

Totodată, luni, 21 decembrie, echipa de proiectanți din cadrul asocierii de firme compusă din Popaescu &co SRL – Egis România SA – Geo Arc SRL – Studio Sqm SRL – Api Arhitekti d.o. a transmis Consiliului Județean Sibiu Proiectul de autorizare a construcțiilor pentru construirea noului spital județean, documentație care va fi înaintată spre verificare specialiștilor recent contractați de administrația județeană.

La finalizarea verificărilor, documentația, împreună cu toate avizele solicitate conform certificatului de urbanism, vor fi transmise către Primăria Municipiului Sibiu în vederea emiterii autorizației de construire.

Cu prioritate

Construcția noului spital județean este unul dintre principalele obiective ale  Strategiei de Dezvoltare Durabilă a Județului Sibiu și prioritatea numărul unu de mandat a Danielei Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu. Așa cum prevede Studiul de Fezabilitate finalizat în luna iulie 2020, noul spital județean este cea mai mare investiție publică din județul Sibiu de după Revoluție, valoarea totală ridicându-se la aproximativ 500 milioane euro. Pentru realizarea investiției vor fi atrase fonduri europene. (D. M.)

    Trimite prin e-mail