joi, 17 decembrie 2020

Publicat la 12/17/2020 07:31:00 p.m. de

Dispensarul TBC din Sibiu intră în reabilitare

Serviciile Dispensarului TBC Sibiu se mută în Pavilionul 2 al Spitalului de Pneumoftiziologie.

Clădirea Dispensarului TBC din Sibiu, strada Morilor nr. 57, va intra în reabilitare. Din acest motiv, începând de luni 21 decembrie, activitatea medicală cu pacienții (adulți, copii, cât și serviciul de Radiologie pentru populație), se va muta la Spitalul de Pneumoftiziologie, de pe Aleea Filozofilor, nr. 3-5, Pavilionul 2 – Parter – cu intrare direct din curtea spitalului.

Termen de un an

Clădirea Dispensarului TBC va fi reabilitată termic în termen de un an, Consiliul Județean Sibiu încheind un contract de execuție a lucrărilor cu firma TOTAL NSA AG CONSTRUCT SRL, în valoare de circa 3 milioane lei, fără TVA.  Finanțarea este asigurată din fondurile europene pe care Consiliul Județean Sibiu le-a obținut prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

Proiectul „Reabilitarea termică a unor clădiri din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu – Dispensarul” urmărește creșterea eficienței energetice în clădirile publice din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu prin reabilitarea termică a pavilionului Dispensar, cu o suprafață utilă de peste 500 mp.

Lucrări

Principalele lucrări care fac obiectul acestui contract vizează în special: Refacerea integrală a instalațiilor de apă-canal/termice/ventilație cu realizarea de noi trasee, acolo unde este cazul, refacerea instalațiilor electrice existente și realizarea de trasee noi (iluminat, prize pentru aparatură din dotarea secțiilor, instalații semnalizare, curenți slabi, etc.); Consolidarea clădirii conform expertizei tehnice; Reparații tencuieli interioare în zonele de intervenție; Refacerea soclului clădirii și a trotuarului de garda; Zugrăveli interioare la pereți și tavane în zonele de intervenție, reparații/reabilitări/înlocuirea de tâmplării interioare; Termoizolarea exterioară a pereților exteriori ai clădirii; Termoizolarea planșeului subsol; Izolarea termică a planșeului podului; Zugrăveli exterioare rezistente la apă; Montarea pe șarpantă cu orientarea sud – panouri solare; Realizarea unei rampe de acces pentru persoanele cu dizabilități; Montarea de indicatoare de îndrumare la accesurile în clădire, etc. 



    Trimite prin e-mail