luni, 16 noiembrie 2020

Publicat la 11/16/2020 08:30:00 a.m. de

Sibiul a intrat în carantină! Drum blocat la intrarea/ieșirea de pe autostradă

Începând de aseară, A FOST ÎNCHIS ACCESUL AUTO pe bretelele care asigură legătura între STRADA HENRI COANDĂ, MUNICIPIUL SIBIU și autostrada A1, atât pentru intrarea, cât și pentru ieșirea de pe autostradă.

Potrivit unui comunicat al IPJ Sibiu, această restricție a fost instituită în preambulul aplicării măsurilor de restricționare a traficului ca urmare a intrării municipiului Sibiu în carantină și se va menține pe toată perioada aplicării carantinei.

Restricțiile sunt puse în aplicare cu sprijinul lucrătorilor C.N.A.I.R. care au marcat și semnalizat corespunzător zonele în cauză.

Accesul spre și dinspre A1, în zona municipiului Sibiu, rămâne deschis în punctele situate în zona Mohu (DN 1), strada Ștefan cel Mare și Calea Șurii Mari, precum și DN 7H (Aeroport).

Conducătorii auto care tranzitează municipiul Sibiu vor aborda traseele:

·        intrare DN 1 (Mohu) – ieșire Aeroport sau continuare pe A1

·        intrare Aeroport / A1 – ieșire DN 1 (Mohu) 

Începând de astăzi, pe toată durata carantinei impuse în municipiul Sibiu, este permis accesul auto doar pe căile deschise circulaţiei publice. Poliţiştii au format filtre de control și verifică declarațiile pe proprie răspundere sau adeverinţele de la angajator. Şoferii care nu sunt din zonă și nu au trecută pe declarație o destinație precisă în oraș, conform activităților permise, pot doar tranzita Sibiul, precum și Șelimbăr, Cisnădie și Tălmaciu, de asemenea în carantină de astăzi, fără să oprească în interiorul lor.

Sfaturi pentru reducerea timpilor în filtrele de control

Șoferii și pasagerii sunt sfătuiți, pentru reducerea timpului de staționare în filtrele instituite de forțele de ordine în zonele carantinate din Sibiu, să așeze la loc vizibil actul de identitate și unul dintre documentele justificative pentru deplasare, adică legitimația de serviciu, adeverința eliberată de angajator sau declarația pe propria răspundere. Astfel, documentele pot fi verificate cu rapiditate, iar dumneavoastră puteți ajunge la destinație într-un timp util.

Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu, adeverința eliberată de angajator sau o declarație pe propria răspundere.

Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.

Declarația pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele și prenumele, data nașterii, adresa locuinței/gospodăriei/locului activității profesionale, motivul deplasării, data completării și semnătura.

    Trimite prin e-mail