vineri, 6 noiembrie 2020

Publicat la 11/06/2020 05:42:00 p.m. de

Sibienii invitați la dialogul online despre chestionarul după care vor face autoritățile strategia de dezvoltare

Consiliul Județean Sibiu invită cetățenii județului să participe în sistem on line, marți, 10.11.2020,  începând ora 13:00, la un eveniment despre importanța completării chestionarului ”Fă-ți vocea auzită de autorități!”,  document care va sta la baza elaborării Strategiei de dezvoltare a județului Sibiu pentru următorii 10 ani. Evenimentul va fi transmis pe pagina de Facebook a Consiliului Județean Sibiu, precum și pe pagina Daniela Cîmpean – Președinta Consiliului Județean Sibiu.

La invitația președintei CJ Sibiu, Daniela Cîmpean, la eveniment vor participa: echipa de specialiști care gestionează acest proiect din cadrul instituției,  prof. univ. dr. habil. Sorin Radu – rector ULBS , Valentin Ivan – președinte Asociația Satelor si Comunelor, Ciprian Ciocan – director executiv Fundația Comunitară Sibiu, precum și reprezentații firmei care elaborează documentul privind Strategia de Dezvoltare a Județului Sibiu – ACZ Consulting.

Aceștia vor aborda diferite teme privind importanța dialogului cu cetățenii, detalii despre chestionarul propus, stadiul și etapele ce vor fi implementate în procesul de elaborare a strategiei, aportul mediului academic în dezvoltarea județului, nevoile locuitorilor din mediul rural, iar reprezentanții ONG-urilor vor vorbi despre nevoile societății civile, digitalizare și educație.

”O administrație modernă se bazează pe un dialog continuu cu cetățenii. La Consiliul Județean Sibiu am organizat în ultimii ani diferite dezbateri publice pentru a cunoaște nevoile reale ale comunității, opinii care mai târziu au constituit proiecte importante pentru județ. Părerea noastră, a tuturor contează, de aceea îi invit pe sibieni să își aloce timp pentru completarea chestionarului, pentru că doar așa vom putea să construim împreună un viitor așa cum ni-l dorim pentru următorii 10 ani”, a transmis președinta CJ Sibiu, Daniela Cîmpean.

Pe parcursul evenimentului sibienii pot transmite întrebări, idei sau propuneri, urmând ca la finalul evenimentului echipa de specialiști să răspundă.

Dincolo de a fi doar un exercițiu formal, completarea chestionarului (CLICK aici dacă NU ați completat Chestionarul până acum) este o etapă extrem de importantă, prin care avem ocazia de a include în analizele efectuate acele probleme specifice cu care se confruntă un anumit sector, o anumită zonă din județ sau chiar anumite categorii de cetățeni. În acest moment se trasează direcțiile de dezvoltare ale județului, iar fiecare ”voce” din partea cetățenilor poate avea o contribuție directă la identificarea domeniilor prioritare de dezvoltare pentru următorii 10 ani.

Strategia de dezvoltare economico-socială a Județului Sibiu: 2021-2030, este un instrument de lucru ce fundamentează direcțiile generale în dezvoltarea județului, pentru mai multe detalii accesați link-ul – “Sustenabilitate. Inovare. Bunăstare. Incluziune socială. Unitate. Sibiu-Strategia 2030”.

    Trimite prin e-mail