sâmbătă, 7 noiembrie 2020

Publicat la 11/07/2020 11:58:00 a.m. de

Fără teze, în acest an școlar

 

Monica Anisie, ministrul Educației, a anunțat sâmbătă dimineață că elevii nu vor mai susține tezele în anul școlar 2020-2021. Tezele vor fi înlocuite anul acesta cu evaluarea sumativă, a anunțat sâmbătă ministrul Educației.

„În ceea ce privește susținerea tezelor, după consultarea pe care am avut-o cu toți factorii implicați, am luat decizia ca acestea să nu se mai susțină anul acesta școlar”, a declarat Monica Anisie, la Știrile Pro TV. „Să nu uităm că tezele se susțin la doar două sau trei discipline, în rest se realizează evaluarea sumativă. Deci, tezele nu se susțin, însă au fost înlocuite cu evaluarea sumativă”, a explicat ministrul Educației, potrivit sursei citate.

De asemenea, va continua pregătirea elevilor pentru Evaluarea Națională și Bacalaureatul din 2021, a precizat Monica Anisie: „Pentru elevii de clasa a VIII-a și a XII-a, începând cu semestrul al doilea, pe lângă aceste lecții pe care le vom face, vom avea măsuri concrete. Vor fi teste de antrenament săptămânale, disponibile și acum pentru elevi pe site-ul Ministerului Educației, vom continua programul teleșcoala și vom continua și pregătirea față în față”.

Ministrul a făcut anunțul în condițiile în care a fost luată deja decizia ca toate școlile din România să treacă în scenariul roșu, care presupune învățarea exclusiv online.

Soluția, preferată și de elevi

Ieri, Consiliul Național al Elevilor arăta că majoritatea covârșitoare a elevilor preferă suspendarea tezelor semestriale și înlocuirea acestora cu o altă formă de evaluare sumativă. În acest sens s-au exprimat peste 76% dintre cei intervievați. În schimb, 15,3% dintre elevi consideră că evaluarea ar trebui susținută ca înainte, adică față în față.

    Trimite prin e-mail