luni, 30 noiembrie 2020

Publicat la 11/30/2020 11:48:00 a.m. de Anonim

Sărbători în aer


Municipiul de pe Târnava Mare a început pregătirile pentru sărbătorile de iarnă.

Alex PÎNTEA

De săptămâna trecută, operatorul de iluminat public lucrează la montarea ornamentelor de sărbători. Ghirlande, plase luminoase, precum și figurine de sezon vor împodobi zona centrală a orașului, dar și alte zeci de străzi din oraș. De asemenea, vor fi împodobiți trei brazi de Crăciun. Cel mai impozant este dăruit de o familie din oraș și a ajuns deja în centrul istoric.

Operațiune în desfășurare

Este în toi împodobirea Mediașului pentru sărbătorile de iarnă. În zona centrală şi pe străzile principale din oraș vor fi montate ghirlande, plase luminoase şi diferite figurine. Iluminatul ornamental va fi pus în funcțiune la începutul lunii decembrie. Operatorul de iluminat public lucrează în prezent în centrul istoric al orașului și pe străzile adiacente.

„În municipiul Mediaş a început de săptămâna trecută pregătirea pentru montarea iluminatului de sărbători, care se va efectua atât pe arterele principale, cât şi pe cele secundare din oraş. Echipamentele de iluminat festiv, achiziționate din anii anteriori, vor fi montate în municipiul nostru de către societatea Luxten Lightining Company SA, acestea constând în instalații de iluminat ornamental festiv, ghirlande decorative, precum şi alte obiecte specifice sărbătorilor de iarnă“, a precizat Anamaria Prodan, purtătorul de cuvânt al Primăriei Mediaș.

Operațiunea „Bradul“

Tradiționalul brad de Crăciun va fi împodobit și anul acesta în Piața Regele Ferdinand I, iar pe lângă acesta, alți doi vor fi amplasați în Vitrometan și în Ighișu Nou. Un brad natural înalt de 13 metri a fost montat în centrul istoric, la sfârșitul săptămânii trecute, de către lucrătorii Direcției de Administrare a Domeniului Public Mediaș. Bradul este dăruit de către o familie care locuiește pe strada Lucian Blaga. El a fost amplasat în aceeași zonă ca și anul trecut, iar ulterior s-a trecut la împodobirea sa, operațiune care va fi gata până la începutul lunii decembrie.

„Bradul tradițional specific sărbătorilor de iarnă a fost montat în Piața Regele Ferdinand I. Anul acesta, bradul care urmează să fie împodobit în centrul orașului are o înălțime de 13 metri și a fost donat de către familia Boțan Gheorghe de pe strada Lucian Blaga.  Cu ocazia sărbătorilor de iarnă vor mai fi montați și împodobiți încă doi brazi, unul în parcul din cartierul Vitrometan și încă unul în satul aparținător Ighișu Nou“, adaugă Prodan.

    Trimite prin e-mail