luni, 23 noiembrie 2020

Publicat la 11/23/2020 09:31:00 p.m. de Anonim

Noul tratament împotriva COVID-19 a intrat în studii clinice în România

Noul tratament-minune împotriva noului coronavirus, care a fost autorizat în SUA de două zile, a intrat în studii clinice și în România.

Un nou medicament-minune împotriva COVID-19, denumit Regeneron, a fost aprobat în SUA.

„Este vorba despre tratamentul cu anticorpi monoclonali sintetici, care acționează direct asupra proteinei Skype și astfel virusul nu mai pătrunde în celulă. Este tratamentul pe care l-a folosit și Donald Trump când a fost infectat cu SARS-CoV-2 și se pare că rezultatele au fost excelente”, relatează Antena3.

Tratamentul a ajuns în România

Tratamentul cu anticorpi pe care l-a urmat și Donald Trump a ajuns și la Iași. 3 pacienți de la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași au beneficiat de acest tratament care se află, momentan, în studiu clinic.

„Și la Iași am derulat studiul cu acel concentrat de anticorpi, care poartă denumirea de REGENERON. Regeneronul este o soluție care cuprinde anticorpi care îmbracă că o mănușă virusul respectiv și îl împiedică să se așeze pe celulă, la locul receptorilor, și deci să se multiplice”, a declarat Carmen Dorobăț, manager al Spitalului de Boli Infecțioase din Iași.

„Până în momentul de față am folosit în studiul clinic acest tratament la 3 pacienți. Ceea ce este bine e că Agenția Medicamentului din Statele Unite (FDA) a aprobat utilizarea sa, la tratamentul formelor ușoare și medii. Din declarațiile pacienților a reieșit că nu au avut niciun fel de reacții adverse iar starea generală s-a îmbunătățit”, a mai precizat aceasta.

Tratamentul împiedică virusul să intre în celulă

„Este vorba despre tratamentul cu anticorpi monoclonali sintetici, care acționează direct asupra proteinei Skype și astfel virusul nu mai pătrunde în celulă. Este tratamentul pe care l-a folosit și Donald Trump când a fost infectat cu SARS-CoV-2 și se pare că rezultatele au fost excelente. Medicii din România de la Institutul „Matei Balș” și cei de la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, au folosit acest medicament în teste, iar rezultatele au fost excepționale. Bolnavii s-au vindecat mult mai repede.”

Aceasta a mai precizat că diferența între tratamentul cu plasmă și cel cu Regeneron ar fi faptul că anticorpii monoclonali din Regeneron sunt sintetici, iar cei din plasmă sunt naturali. Se pare că acest lucru ar contribui la o vindecare mult mai rapidă în cazul pacienților care primesc Regeneron.

    Trimite prin e-mail