luni, 23 noiembrie 2020

Publicat la 11/23/2020 09:35:00 p.m. de Anonim

Medicament anti-coronavirus, fabricat în țară de Terapia? Terapia va asigura următoarele tranșe de Favipiravir


Terapia va asigura următoarele tranșe de Favipiravir, un medicament eficient anti-COVID-19, folosit în tratamentul pacienţilor infectaţi cu coronavirus.


Terapia asigură următoarele tranșe de Favipiravir, medicamentul eficient folosit în tratamentul pacienţilor infectaţi cu COVID-19.

Terapia, o companie Sun Pharma (Terapia), anunță că începând cu 28 noiembrie 2020 aduce în țară cel de-al doilea lot de 440.000 tablete de FluGuard (Favipiravir), antiviralul folosit cu succes pentru tratarea pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2.

Alte 110.000 de tablete urmează să ajungă până în data de 15 decembrie 2020 pentru a acoperi astfel nevoia urgentă a unui tratament adecvat pentru pacienții români diagnosticați cu COVID-19.

Mai mult decât atât, începând cu luna ianuarie 2021, compania poate livra circa 500.000 tablete lunar, în funcție de necesarul pe care Comisia de Specialitate a Ministerului Sănătății îl va solicita.

Terapia vrea să fabrice în țară Favipiravirul

În paralel, Terapia mai analizează și posibilitatea fabricării acestui preparat în țară în colaborare cu o altă companie românească, pentru a asigura astfel o aprovizionare stabilă și un acces rapid al pacienților la tratament.

„Ne bucurăm că am reușit într-un timp record să aducem cantități suficiente de FluGuard, un medicament esențial în spitalele de boli infecțioase și în alte unități medicale care tratează pacienții COVID-19. Medicamentul produs de grupul Sun Pharma, din care Terapia face parte, are dublă indicație: în gripa sezonieră și în infecția cu SARS-CoV-2 și poate fi administrat atât în spital, cât și în ambulatoriu datorită formei sale orale, la recomandarea medicului specialist sau de medicină de familie”, a declarat dr. Dragoș Damian, CEO Terapia.

„FluGuard este un medicament care va fi eliberat doar pe bază de prescripție medicală, iar costul tratamentului este unul accesibil mai ales pentru un medicament inovativ cum este acesta și ajunge la maximum 200 de lei de pacient. Această desfășurare de forțe pentru aducerea în țară a acestui medicament demonstrează dorința noastră de a susține în continuare sistemul de sănătate din România în tratarea cazurilor confirmate de COVID-19” a completat dr. Dragoș Damian.

Favipiravir – eficient împotriva gripei, dar și COVID-19

Favipiravir (FluGuard) este un medicament antiviral de spectru larg, folosit în Japonia încă din 2014 pentru a trata infecțiile cauzate de virusul gripal.

În prezent, acest medicament și-a dovedit eficiența în tratarea bolnavilor diagnosticați cu coronavirus și este utilizat la scară largă în protocoalele terapeutice ale unor state precum Rusia, China, India, precum și în alte țări din zona asiatică.

După apariția COVID-19, studiile clinice au demonstrat că Favipiravirul reduce durata bolii până la vindecare, de la 15 la mai puțin de 12 zile. În același timp ameliorează și simptomele infecției provocate de SARS-CoV-2.

    Trimite prin e-mail