joi, 26 noiembrie 2020

Publicat la 11/26/2020 09:53:00 a.m. de Anonim

Integritate și profesionalism


Un agent al Poliției Rutiere Mediaș a refuzat mita oferită de către un conducător auto.

Alex PÎNTEA

 

Polițistul a oprit un bărbat din județul Mureș care efectuase o depășire neregulamentară, iar șoferul i-a oferit, în primă fază, suma de 350 lei, pentru ca apoi să propună 500 lei, cu titlu de mită, în scopul de a nu i se reține permisul de conducere. Agentul a refuzat și i-a sesizat pe procurorii anticorupție.

Și-a făcut datoria

Un conducător auto în vârstă de 41 de ani, din județul Mureș, este cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită, după denunțul unui agent de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu. În data de 17 noiembrie, poliţiştii anticorupţie din cadrul Direcției Generale Anticorupție - Serviciul Judeţean Anticorupţie Sibiu au fost sesizați telefonic de către un agent de poliţie rutieră din cadrul Poliţiei municipiului Mediaș - Biroul Rutier, despre faptul că, în timp ce se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu în municipiul Mediaș, a constatat o abatere de natură contravențională la regimul rutier.

„Un conducător auto în vârstă de 41 de ani efectuase o manevră neregulamentă de depăşire a unei autoutilitare cu încălcarea marcajului longitudinal continuu, în cauză polițistul urmând să îi aplicate și sancțiunea complementară a reţinerii permisului de conducere. În acest sens, contravenientul fără calitate specială, i-a oferit agentului de poliţie rutieră, în primă fază, suma de 350 lei, pentru ca apoi să propună 500 lei, cu titlu de mită, în scopul de a nu i se reține permisul de conducere“, spune Luciana Lazăr, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Sibiu.

Cercetat penal

Agentul de poliție rutieră a refuzat mita şi i-a adus la cunoștință conducătorului auto că fapta săvârșită constituie infracțiunea de dare de mită, motiv pentru care, l-a condus la sediul Biroului Rutier Mediaș în vederea continuării cercetărilor. Astfel, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, a dispus deplasarea polițiștilor anticorupție la sediul Biroului Rutier Mediaș în vederea stabilirii situației de fapt şi întocmirii actelor de constatare. În continuare, procurorul a dispus cercetarea persoanei sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită, urmând a dispune măsuri în consecință.

De un an lucrează la Mediaș

Agentul de poliție Laurențiu Cosma are 28 ani și este din Vâlcea. Absolvent al Școlii de agenți de poliție „Vasile Lascăr“ din Câmpina, acesta a fost încadrat în noiembrie 2019 la Inspectoratul Județean de Poliție Sibiu, Biroul Rutier Mediaș.

    Trimite prin e-mail