joi, 1 octombrie 2020

Publicat la 10/01/2020 08:49:00 a.m. de

Restart la Gaz Metan

Cu o nouă conducere tehnică, Gaz Metan Mediaș pregătește derby-ul județean la fotbal. Meciul cu FC Hermannstadt este programat duminică 4 octombrie, de la ora 18,30, la Mediaș.

sursa foto: pagina de facebook Gaz Metan Mediaș

Gaz Metan primește la Mediaș vizita vecinilor de l FC Hermannstadt, într-o partidă contând pentru etapa cu numărul 6 a Casa Liga 1. La mijlocul acestei săptămâni, alb-negrii și-au schimbat conducerea tehnică. Noul director tehnic este  portughezul Jorge Costa, câștigător al Ligii Campionilor și Cupei UEFA cu FC Porto. Acesta a mai antrenat în urmă cu opt ani în România pe CFR Cluj. În ultimele zile, alb-negrii au mai bifat două transferuri, fundașul Răzvan Horj și mijlocașul Gabriel Plumbuitu. Gaz Metan 2 e lider în seria a VII-a din Liga a III-a, după trei victorii consecutive și un golaveraj de 14-1.

Alex PÎNTEA

Portughezul Jorge Costa a preluat banca tehnică a echipei după ce a ajuns la o înțelegere cu conducerea grupării de pe Târnava Mare. Câștigător al Ligii Campionilor și Cupei UEFA cu FC Porto, Costa se află la a doua experiență în Liga 1. Acesta a fost în sezonul 2011-2012, antrenorul lui CFR Cluj. În 26 de partide petrecute pe banca feroviarilor, acesta a avut un bilanț de 15 victorii, șase rezultate de egalitate și cinci înfrângeri. Jorge Costa va fi ajutat la Gaz Metan de antrenorul secund Bogdan Pătrașcu, antrenorul cu portarii Pedro Correia, preparatorul fizic Marco Leite și analistul video David Almeida.

sursa foto: pagina de facebook Gaz Metan Mediaș
Eșec la Clinceni

Gaz Metan a pierdut cu 2-0 partida disputată, sâmbăta trecută, în deplasare cu Academica Clinceni. Alb-negrii au avut ocazia de a deschide scorul în minutul 5, atunci când Sergiu Ciocan a reluat periculos cu capul spre poarta Academicii, după un corner bătut de Ronaldo Deaconu, dar portarul Octavian Vâlceanu a reușit să rețină. În minutul 16, Alexandru Boiciuc a fost lansat în adâncime, dar Ondrej Baco a avut o intervenție foarte bună în postura de ultim apărător. Același Boiciuc a reluat apoi cu capul peste poartă după o jumătate de oră de joc, după o centrare venită din partea dreaptă a terenului. Gaziștii au început actul secund în jumătate adversă, însă șutul lui Ronaldo Deaconu din minutul 51 nu a găsit poarta adversă. Peste nouă minute, Mihai Butean a reluat o minge din voleu după un corner și Mihai Dobrescu a reușit să respingă de pe linia porții. În minutul 61, Academica a deschis scorul prin Eugeniu Cebotaru, cu un șut deviat din marginea careului de 16 metri. Peste alte opt minute, Răzvan Patriche a dus scorul la 2-0 cu o lovitură de cap, după un corner bătut de pe partea dreaptă a terenului. În ultimul minut din timpul regulamentar de joc, Mihai Butean și Paul Costea nu au reușit să lovească mingea din câțiva metri și să o trimită în poartă. În prelungiri, Ronaldo Deaconu a centrat în fața porții, portarul Academicii a respins în față, iar Idrisa Sambu a șutat, dar nu a găsit cadrul porții din câțiva metri.

Jucători noi

La sfârșitul săptămânii trecute, Gaz Metan a mai bifat două transferuri. Este vorba despre fundașul Răzvan Horj și mijlocașul Gabriel Plumbuitu. Răzvan Horj are 24 ani și a semnat un contract valabil pentru următoarele trei sezoane cu Gaz Metan. Acesta a venit la Mediaș de la Universitatea Cluj, iar în Liga 1 a mai evoluat la CFR Cluj, Viitorul și FC Voluntari. Gabriel Plumbuitu are 16 ani, vine de la Daco Getica și este căpitanul echipei naționale a României sub 16 ani.

Răzvan Horj

Gabriel Plumbuitu

Convocați la națională

Gaz Metan are trei jucători convocați la echipele naționale în această pauză competițională în care campionatul va fi întrerupt în Liga 1, datorită jocurilor echipei naționale cu Islanda din semifinalele barajului pentru EURO 2020, respectiv cu Norvegia și Austria din Liga Națiunilor. Astfel, Nasser Chamed a fost convocat la naționala statului Comore. Mijlocașul Gazului Metan face parte din lotul ales de selecționerul Amir Abdou, pentru mai multe jocuri amicale pe care naționala statului Comore le va disputa în Tunisia. Perioada de desfășurare a acestor jocuri de pregătire este 5-13 octombrie. De asemenea, Simon Pambou a fost convocat la naționala statului Congo. Mijocașul Gazului Metan va participa la o acțiune de pregătire a naționalei țării sale pentru Cupa Africii pe Națiuni, care va avea loc anul viitor în Camerun. Naționala statului Congo va disputa pe 9 octombrie în Portugalia, un meci de verificare cu reprezentativa similară a Gambiei. Totodată, Gabriel Plumbuitu a fost convocat la naționala României U17. Echipa are programate două meciuri amicale în compania selecționatei similare a Bulgariei. Acestea vor avea loc pe 8 octombrie, respectiv 11 octombrie 2020.

Lider în seria a 7-a

Gaz Metan 2 merge ceas în campionatul Ligii a III-a. La sfârșitul săptămânii trecute, formația lui Bruno Vienescu a învins Jiul Petroșani cu scorul de 7-1. Scorul pauzei a fost 2-0 pentru formația gazdă, grație reușitelor semnate de Daniel Pop și Tudor Negrea. În actul secund, Gaz Metan a mai marcat de cinci ori. Alin Moldovan și Raul Hăjmășan au reușit câte o dublă, iar Robert Țili a înscris un gol. Marți după-amiază, Gaz Metan a învins fără drept de apel și Gilortul Târgu Cărbunești, scor 6-0, într-o partidă restantă din prima etapă de campionat. La pauză, formația lui Bruno Vienescu a condus cu scorul de 2-0, după reușitele lui Robert Țili și Yael Tiendrebeogo. În actul secund, gaziștii au mai marcat de patru ori prin Alin Moldovan, Mihai Mateș, Carlo Danciu și Raul Hăjmășan. În urma acestui succes, Gaz Metan 2 a urcat pe prima poziție a clasamentului seriei a VIII-a din Liga a III-a, cu 9 puncte din tot atâtea posibile și un golaveraj de 14-1.

    Trimite prin e-mail