miercuri, 30 septembrie 2020

Publicat la 9/30/2020 06:02:00 p.m. de

Gest de solidaritate. Materiale sanitare pentru centrele sociale și școlare din județul Sibiu

Consiliul Județean Sibiu a primit o donație de materiale sanitare de la compania sibiană Jaeggi Industries SRL, parte a grupului Güntner, lider mondial în industria frigotehnică și în tehnologia de refrigerare și aer condiționat. Donația constă în 81.000 de măști chirurgicale, 25 de termometre digitale și 300 de combinezoane de protecție.

Materialele vor ajunge în centrele pentru copii și adulți din subordinea DGASPC Sibiu, în centrele școlare de educație incluzivă din Sibiu, Mediaș, Turnu Roșu și Dumbrăveni, respectiv în unitățile de asistență medico-sociale din Sibiu și Săliște, aflate în subordinea Consiliului Județean Sibiu.

Recunoștință

„Pandemia continuă să afecteze activitatea centrelor sociale și educaționale care deservesc cele mai vulnerabile categorii de adulți și copii din județ, așa că suntem recunoscători firmei Jaeggi pentru această importantă donație. Mediul privat continuă să fie solidar pentru Sibiu și să vină în completarea  eforturilor bugetare, iar acesta este un semn bun”, a apreciat Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.

Cooperare

Respectarea și susținerea valorilor sociale este unul dintre principiile primordiale ale companiei Güntner, potrivit reprezentanților grupului.

„Ultimele luni au avut un impact major asupra vieții fiecărui individ și a întregii comunități, dar și asupra pieței muncii, fie că vorbim de companii private sau instituții publice. Pandemia ne-a confruntat cu o situație nouă la care a trebuit să reacționăm rapid fără a ne putea baza pe modele de practică precedente, dar în același timp, tot pandemia a demonstrat că reconfirmarea valorilor comune este esențială pentru toată societatea. Solidaritatea și empatia au fost pârghiile cele mai importante cu care am reușit să gestionam această situație. Datorită cooperării între mediul privat, cel instituțional și comunitate, am putut depăși multe din obstacole”, susține Antonia Muntean, director general adjunct Jaeggi Industries Sibiu.

Grupul Güntner Europa a fost printre pionierii măsurilor extensive de prevenire și evitare a răspândirii epidemiei de Covid-19, acționând foarte devreme la nivel global cu standarde de igienă și siguranță foarte ridicate pentru protejarea angajaților și a familiilor lor și a comunităților din care face parte.

ANTONIA MUNTEAN | director general adjunct Jaeggi Industries Sibiu

„Ne bucură faptul că materialele donate vor ajunge în centrele pentru copii și adulți și în centrele școlare de educație incluzivă din Județul Sibiu, pentru că educația este cel mai relevant indicator al sănătății unei comunități. Suntem convinși că Sibiul are capacitatea de a găsi soluții salutare, de a se adapta și de a își continua dezvoltarea în pofida vremurilor dificile pe care le trăim acum. Împreună, cu implicare, perseverență și încredere putem asigura protejarea și dezvoltarea comunității noastre.”

    Trimite prin e-mail