joi, 1 octombrie 2020

Publicat la 10/01/2020 09:55:00 a.m. de

Proiect pentru educație, la Dumbrăveni

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu (ULBS), în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Sibiu, a organizat miercuri, 30 septembrie, la Centrul Școlar de Educație Incluzivă din Dumbrăveni, un workshop în cadrul proiectului „Dezvoltarea și implementarea de instrumente motivaționale și didactice inovatoare pentru școala sibiană incluzivă”.

Parteneriat în folosul elevilor

Obiectivul principal al workshop-ului a fost conştientizarea părinţilor elevilor care învață în această instituție de învățământ a necesității susţinerii şi continuării în familie a activităţilor desfăşurate în școală, a îmbunătăţirii comunicării părinţi-elevi-cadre didactice şi a implicării active a părinţilor în mediul şcolar.

„Scopul desfășurării workshop-ului vizează îmbunătățirea procesului de comunicare și dezvoltarea relațiilor constructive în cadrul parteneriatul educațional: școală - familie – comunitate. Părinții copiilor cu CES, profesorii, reprezentanții comunității, formatorii, mentorii și alți membri ai echipei manageriale și de implementare a proiectului vor analiza și sublinia importanța existenței colaborării între aceștia, cu scopul sprijinirii elevilor în parcursul lor instructiv și formativ. Prezența la același eveniment a acestor actori va contribui la conștientizarea nevoilor existente în comunitate și la stabilirea unor acțiuni concrete care să rezolve aceste nevoi și să îmbunătățească calitatea vieții“, a precizat prof. univ. dr. Daniel Mara, manager de proiect. (A. L.)

    Trimite prin e-mail