joi, 15 octombrie 2020

Publicat la 10/15/2020 08:40:00 a.m. de

„Îmbrățișează-i pe cei nevoiași”

Astăzi începe la Mediaș campania umanitară „Îmbrățișează-i pe cei nevoiași”. Ajunsă la cea de-a treia ediție, aceasta este organizată de Asociația „Primește și Dăruiește”, în colaborare cu Centrul Bisericesc „Sfântul Nectarie” Mediaș.

Pe durata campaniei, medieșenii pot dona bani,
alimente neperisabile sau produse pentru copii

Campania vine în ajutorul persoanelor care provin din familii cu o situaţie materială precară din municipiul Mediaș, satul aparținător Ighișu Nou, precum și din localitățile Târnava, Dârlos și Ațel. În următoarele două luni, oricine poate dona  alimente neperisabile care vor ajunge la beneficiar. De asemenea, în 15 locații au fost amplasate urne pentru cei care doresc să ajute cu orice sumă de bani.

A treia ediție

Asociația „Primește și Dăruiește”, în colaborare cu Centrul Bisericesc „Sfântul Nectarie” Mediaș, organizează cea de-a treia ediție a campaniei umanitare „Îmbrățișează-i pe cei nevoiași”, care se dorește un gest firesc de solidaritate față de persoanele aflate în dificultate, copii sau adulți.

Ține două luni

În perioada 15 octombrie - 15 decembrie, medieșenii pot dona alimente neperisabile într-unul din punctele-cheie ale campaniei. În alte 15 locații au fost amplasate urne pentru cei care doresc să ajute financiar cu orice sumă de bani. Întrucât campania este destinată și secțiilor de Neonatologie și Pediatrie din Spitalul Municipal Mediaș, cei care doresc pot dona scutece, lapte praf, șampon sau șervețele umede. „Anul a început extrem de trist, motiv pentru care sperăm ca măcar finalul lui să fie altfel. Cu ajutorul oamenilor de bine, continuăm ceea ce am început în urmă cu trei ani. Anul trecut am distribuit peste 100 de plase cu alimente neperisabile, 80 de pâini, 35 de pungi cu dulciuri și aproximativ 200 de cutii cu îmbrăcăminte și dulciuri pentru prichindei cu vârsta de la 1 la 14 ani. La această ediție, din cauza pandemiei și în conformitate cu regulile impuse de autorități, vom renunța la jucării și tot ceea ce ține de articolele vestimentare și încălțăminte. Vă invităm și de această dată alături de noi, pentru că doar împreună reușim să facem lucruri mari. Este important să ne mobilizăm cu toții, să oferim o mână de ajutor, dar nu în ultimul rând o îmbrățișare, pentru că îmbrățișarea nu este doar cea fizică și este tot o formă de ajutor”, transmite Daniel Dăbăcan, președintele Asociației „Primește și Dăruiește”.

Parteneri de încredere

Campania „Îmbrățișează-i pe cei nevoiași” se desfășoară cu sprijinul unor parteneri de nădejde. În primul rând, este vorba despre Centrul Bisericesc „Sfântul Nectarie” Mediaș, prin preotul Flaviu Fleșer. Alți parteneri importanți ai campaniei sunt: Techno Tech, Carrefour Market Mediaș, La Capela, Radio Mediaș, Muzeul Gazelor Naturale, Primăriile din Târnava, Dârlos și Ațel, tipografia Tipo Mediensis, Școala Postliceală Auxila Mediaș, florăria Orhideea, brutăria Oana & Paul Prod din Șeica Mică, ISU Sibiu, Grădinița cu Program Prelungit „Rază de Soare” Mediaș și Grădinița „Pinocchio”. Totodată, este vorba despre societatea de transport în comun Meditur, pizzeria Happy Family, Studio Foto Bogdan Nicolae, Losteria Papageno, carmangeria Don Mariano, pizzeria Mia Piazzetta, Carmangeria Virgil din Dârlos, Pizzeria Positano, Hotel Edelweiss și magazinul mixt Giulia Nova din Târnava. (Alex PÎNTEA)

    Trimite prin e-mail