joi, 8 octombrie 2020

Publicat la 10/08/2020 03:30:00 p.m. de

„Curăţenia de toamnă”

Curăţenie de toamnă în municipiul de pe Târnava Mare. Până în 6 noiembrie, operatorul de salubritate ECO-SAL va igieniza toate cartierele, dar în egală măsură va colecta deșeurile vegatele și pe cele abandonate. Societatea a lansat și un apel către medieșeni, care sunt rugați să respecte programul de colectare a deşeurilor vegetale aşa cum este el stabilit în calendarul ECO-SAL.

Până pe 6 noiembrie, în municipiul Mediaş se derulează campania „Curăţenia de toamnă”, aceasta constând în activităţi specifice serviciului de salubrizare, printre care şi cea de colectare a deşeurilor vegetale, colectarea acestora realizându-se săptămânal, conform calendarului de colectare. De asemenea, această campanie presupune ample activități de salubrizare a domeniului public, constând în îndepărtarea pământului și nisipului acumulat la bordură, măturat mecanizat, întreținerea manuală a părții carosabile, a trotuarelor și a zonelor verzi, colectarea deșeurilor abandonate pe domeniul public și privat al municipiului Mediaș.

În perioada 5 octombrie - 6 noiembrie, administraţia publică locală, prin intermediul societății ECO-SAL S.A., va derula în  municipiul Mediaş campania «Curăţenia de toamnă». Aceasta constă în activităţi specifice serviciului de salubrizare, printre care şi cea de colectare săptămânală a deşeurilor vegetale, altele decât cele biodegradabile care se depozitează în pubela maro“, menționează Anca Burian, purtătorul de cuvânt al operatorului de salubritate.

Acțiuni periodice, conform calendarului

Operatorul de salubritate a lansat un apel către medieșeni, care sunt rugați să respecte programul de colectare a deşeurilor vegetale aşa cum este el stabilit în calendarul ECO-SALPe această cale, rugăm insistent cetăţenii medieșeni să respecte programul de colectare a deşeurilor vegetale aşa cum este el stabilit în calendarul ECO-SAL. Dacă din motive obiective nu vă puteţi încadra în programul de colectare, nu scoateţi deşeurile vegetale în faţa porţii, contactaţi operatorul de salubritate pentru identificarea unor soluţii sau pentru reprogramarea colectării deşeurilor. Abandonarea la întâmplare a deşeurilor pe domeniul public reduce eficienţa acestei campanii, conducând, în egală măsură, la îndepărtarea de scopul pentru care aceasta este organizată. În situaţia în care nu mai deţineţi acest calendar, puteţi obţine informaţii pe site-ul societăţii SC ECO-SAL sau la numărul de telefon 0374.075.464”, mai transmite Anca Burian.

Obiective clare

Campaniile „Curăţenia de primăvară” şi „Curăţenia de toamnă” sunt acţiuni pe care autorităţile publice locale au înţeles să le implementeze în scopuri bine definite. Acestea se referă în principal la o dezvoltare durabilă a serviciului de salubrizare, responsabilitate față de cetățeni, responsabilitate pentru protecţia mediului înconjurător, dar și pentru creşterea gradului de satisfacţie a populaţiei.

    Trimite prin e-mail