miercuri, 21 octombrie 2020

Publicat la 10/21/2020 08:29:00 a.m. de

Christine Thellmann dorește să susțină Mediașul în Camera Deputaților

PNL Mediaș a primit un loc eligibil la alegerile parlamentare, care vor avea loc la începutul lunii decembrie. Viceprimarul municipiului de pe Târnava Mare, Christine Thellmann, ocupă poziția a doua pe lista Partidului Național Liberal pentru Camera Deputaților. 

Anunțul a fost făcut de către Raluca Turcan, președintele organizației județene a liberalilor. Decizia PNL Sibiu vine după ce, la sfârșitul lunii septembrie, Gheorghe Roman, liderul organizației municipale PNL Mediaș, a cerut răspicat un loc eligibil pe listele candidaților la alegerile pentru Parlamentul României. Declarația acestuia a venit la scurt timp după rezultatul foarte bun obținut la alegerile locale.

Alex PÎNTEA

PNL Sibiu și-a anunțat candidații la alegerile parlamentare. Dosarele de candidatură au fost depuse la Biroul Electoral Județean la începutul acestei săptămâni. Filiala Sibiu a PNL și-a desemnat sâmbăta trecută, prin vot, candidații la alegerile parlamentare, pe cele două liste regăsindu-se atât parlamentari cu experiență, cât și tineri liberali. Lista de candidați a PNL Sibiu pentru Camera Deputaților este deschisă de vicepremierul Raluca Turcan, urmată de viceprimarul Mediașului, Christine Thellmann, secretarul general al PNL Sibiu, Constantin Șovăială, consilierul de stat Răzvan Pop, Cornel Macarie și Otilia Man, iar cea pentru Senat din actualul deputat Nicolae Neagu, Vlad Vasiu și medicul Marcela Răulea. „Proiectele Sibiului au nevoie de sprijin în Parlament și Guvern, iar noi, liberalii, avem obligația de a propune cei mai buni oameni care să reprezinte județul. Misiunea pe care ne-o asumăm este aceea de a accelera dezvoltarea țării și vom face asta printr-o coeziune eficientă a echipelor din administrația publică locală, din Parlament și Guvern cu președintele României, Klaus Iohannis. Sibienii au arătat Partidului Național Liberal o încredere onorantă la alegerile locale, iar propunerile noastre pentru alegerile generale vin ca urmare a acestui fapt“, a afirmat Raluca Turcan, președintele PNL Sibiu.

Loc eligibil pentru Mediaș

Locul doi pe lista pentru Camera Deputaților pe care se află Christine Thellmann este unul eligibil și reprezintă un răspuns la rezultatul foarte bun obținut de PNL Mediaș la alegerile locale din luna septembrie. Gheorghe Roman, liderul liberalilor medieșeni, susține că formațiunea pe care o conduce a decis să o susțină pe Christine Thellmann pentru această funcție.

Christine Thellmann este propunerea primarului Gheorghe Roman
pentru reprezentarea Mediașului în Camera Deputaților  


Dragi medieșeni, cu ajutorul dumneavoastră, PNL Mediaș a obținut cel mai bun rezultat la alegerile locale de la Revoluție și până în prezent. Pentru încrederea pe care mi-ați acordat-o, mie și echipei mele, eu vă mulțumesc și vă asigur că voi face tot ce îmi stă în putință pentru a promova și pentru a duce la bun sfârșit proiectele mari ale orașului nostru. Rezultatul foarte bun obținut la Mediaș a fost apreciat atât de colegii mei din conducerea Organizației Județene, cât și de conducerea centrală a partidului, astfel că, Mediașul și nordul județului au primit locul 2 la Camera Deputaților, un loc care este eligibil dacă sunteți alături de noi așa cum ați fost mereu. În urma discuțiilor pe care le-am avut cu colegii mei din partid, am convenit să o susținem pe domnișoara Christine Thellmann pentru a ocupa această funcție. După alegerile parlamentare, avem șansa ca în Parlamentul României să avem un reprezentant care să susțină interesele Mediașului. Este important pentru mine ca primar să le acordați aceeași încredere și colegilor mei din PNL care candidează pentru Senatul României. Vă mulțumesc mult tuturor!“, a fost mesajul lui Gheorghe Roman.

Poziție onorantă

Christine Thellmann s-a declarat onorată să reprezinte interesele medieșenilor, dar și cele ale locuitorilor din zona de nord a județului Sibiu. Actualul viceprimar al municipiului de pe Târnava Mare a explicat că își dorește să își folosească experiența acumulată pentru a da un plus de valoare echipei din care face parte. „Depunerea candidaturii mele la funcția de deputat în parlamentul României și-a găsit susținere atât în cadrul Biroului Permanent Local Mediaș, cât și în cadrul Consiliului Director Județean a Partidului Național Liberal, lucru care mă onorează, dar mă și responsabilizează. Obiectivul candidaturii mele este de a reprezenta, evident, în continuare ca și membru al echipei din care fac parte și din care voi continua să fac parte, interesele medieșenilor și a zonei de nord. La nivel central, știu că mă alătur unei echipe care a început să așeze România pe un drum european, un drum al construcției și dezvoltării.  Îmi doresc ca, prin cariera mea administrativă și experiența pe care am acumulat-o în calitate de viceprimar al municipiului Mediaș, să aduc o plus valoare acestei echipe și împreună să concretizăm proiectele mari și importante pentru județul Sibiu. Vreau să mulțumesc domnului primar Roman Gheorghe și echipei pentru încrederea și susținerea acordată. Mă simt onorată că numele meu se află pe lista pentru Camera Deputaților alături de oameni care au confirmat în activitatea parlamentară, dar și oameni care au demonstrat prin activitatea lor ca reprezintă interesele Sibiului“, a declarat Christine Thellmann.

Se poate

Cu prilejul anunțării candidaților la alegerile parlamentare, vicepremierul Raluca Turcan a mai arătat că necesitatea unei majorități liberale în Parlamentul țării și, ulterior, formarea unui guvern profesionist au devenit o condiție pentru depășirea problemelor cauzate de guvernarea PSD și că de ele depinde continuarea marilor proiecte. „Alegerile locale au demonstrat că românii, sibienii la rândul lor, apreciază performanța. Îi îndemn să țină cont de aceleași criterii la votul din 6 decembrie, să țină cont de felul în care PNL a gestionat criza, de pașii pe care i-am făcut într-un singur an, de proiectele deblocate, să țină cont, practic, de realitățile de lângă noi. În Sibiu acestea sunt poate mai evidente decât în alte părți - începând cu susținerea noului spital județean, cu deblocarea șantierului autostrăzii Sibiu-Pitești, cu inițierea Centurii Sud, cu proiectele de apă și canalizare, cu deblocarea Centurii Mediaș. Am demonstrat că se poate!“, a mai spus Turcan.

RALUCA TURCAN | vicepremier

„Experiența în activitatea parlamentară și suflul nou al tinerilor care sunt deja de ani de zile alături de PNL Sibiu sunt o parte dintre atuu-rile listelor noastre. Promovăm oameni care au luptat pentru Sibiu, care au ținut piept PSD-ului în cea mai neagră perioadă parlamentară din istoria ultimilor 30 de ani, care și-au dovedit atașamentul față de oraș și județ și care nu doar promovează valorile europene, ci le practică zi de zi. Viitorii parlamentari liberali de Sibiu își asumă nu doar parteneriatul cu administrația locală sibiană, ci și implementarea acestui tip de parteneriat în România ca mecanism esențial de dezvoltare. Organizația PNL Sibiu a promovat la scrutinurile din ultimii ani oameni care să facă diferența și care să-i determine pe alegători, prin propriile realizări, prin implicarea în comunitate, prin ținuta morală, să-i caute pe liste și să-i voteze, am încercat să ieșim, astfel, din practica votului negativ. Noi nu luptăm doar pentru voturile sibienilor, ci pentru respectul și dragostea lor și o facem nu spunând ceea ce place, ci făcând ceea ce trebuie!

    Trimite prin e-mail