joi, 8 octombrie 2020

Publicat la 10/08/2020 12:16:00 p.m. de

Ajutoare pentru încălzire

Familiile cu venituri pe cap de membru sub 750 de lei vor beneficia şi în această iarnă de ajutoare pentru încălzire. De luni începe preluarea cererilor pentru acordarea ajutoarelor de încălzire a locuinţei în perioada sezonului rece. 


Medieşenii pot depune cereri în perioada 12 octombrie - 15 noiembrie. La nivelul municipiului funcţionează un punct de lucru la sediul Direcţiei de Asistenţă Socială de la fosta unitate militară de aviaţie, unde se vor distribui şi primi cereri. 

Alex PÎNTEA 

Medieşenii care nu depăşesc venitul de 750 lei pe membru de familie vor beneficia de subvenţii în perioada sezonul rece, noiembrie 2020 - martie 2021. 

Facilitate socială 

De la începutul săptămânii viitoare, Direcţia de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Mediaş va distribui către populaţie cererile şi declaraţiile pentru acordarea ajutoarelor de încălzire a locuinţei. Acestea pot fi ridicate zilnic de către medieşenii care se încadrează în plafoanele stabilite prin lege. „Şi în acest an, familiile care au venituri pe membru până la suma de 750 lei, vor beneficia în sezonul rece de ajutoare financiare pentru încălzirea locuinţei”, spune Bianca Tătaru, purtătorul de cuvânt al Direcției de Asistență Socială. 

La sediul DAS 

Pentru ca distribuirea şi primirea cererilor să fie simplificată, Direcţia de Asistenţă Socială Mediaș a decis ca și anul acesta să funcţioneze un singur punct de lucru. Acesta este situat la sediul său de pe strada Aleea Comandor Dimitrie Moraru nr. 11, în incinta fostei şcoli militare de aviaţie. Astfel, în această locaţie, medieşenii pot ridica şi depune cereri de luni până vineri, între orele 8.00 și 13.00. „Anul acesta, cererile însoţite de acte doveditoare se depun numai la sediul Direcţiei de Asistenţă Socială Mediaş de pe Aleea Comandor Dimitrie Moraru nr. 11, în incinta fostei Şcoli de Aviaţie”, mai spune Bianca Tătaru. 

Acte necesare 

La depunerea cererii pentru acordarea ajutoarelor de încălzire, medieşenii trebuie să prezinte o serie de acte pe lângă cererea tipizată. Astfel, ei trebuie să predea copii după factura de gaz, actul de identitate al titularului, dar şi ale tuturor membrilor familiei, dar şi acte doveditoare ale veniturilor pentru luna septembrie. Acestea pot fi fluturaşul de salariu, cuponul de pensie, cuponul de şomaj, cuponul de ajutor special lunar acordat persoanelor cu handicap sau acte care să ateste alte venituri realizate. Pentru persoanele care nu au realizat nici un venit, este necesară o declaraţie pe propria răspundere. De asemenea mai este necesară o adeverinţă eliberată de Direcţia Fiscală Locală Mediaş, din care să rezulte ce bunuri are în proprietate familia sau persoana singură care solicită acordarea ajutorului de încălzire. 

Cine beneficiază de ajutor? 

Vor beneficia de subvenţii persoanele care folosesc încălzirea cu gaze naturale cu venituri sub 750 lei pe membru de familie. Totodată vor primi aceste ajutoare şi persoanele care utilizează lemne, cărbuni sau combustibili petrolieri, respectiv cele care utilizează pentru încălzirea locuinţei energie electrică. De reținut este faptul că titularul cererii de acordare a ajutorului de încălzire trebuie să fie titularul contractului de furnizare a gazului metan sau energiei electrice


    Trimite prin e-mail