sâmbătă, 26 septembrie 2020

Publicat la 9/26/2020 06:24:00 a.m. de Anonim

Porr: Germanii din România se implică în rezolvarea problemelor tuturor locuitorilor

 

Preşedintele Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), Paul Jurgen Porr, şi-a exprimat aprecierea faţă de fostul lider al Forumului, actualul preşedinte Klaus Iohannis, pe care îl consideră un exemplu al loialităţii faţă de România şi al implicării saşilor în rezolvarea problemelor întregii comunităţi.

„Germanii de pe teritoriul României întotdeauna s-au caracterizat prin loialitate faţă de statul în care trăiau, indiferent cum se numea aceasta în decursul istoriei. Acest lucru este valabil şi în ziua de astăzi. Organizaţi politic în Forumul Democrat al Germanilor din România, germanii din România depăşesc cadrul unei formaţiuni etnice şi se implică în rezolvarea problemelor tuturor locuitorilor de pe aceste meleaguri. Sibiul ultimilor 18 ani este cel mai bun exemplu”, a declarat Paul Porr, ieri, la un eveniment festiv.

Liderul FDGR a primit Medalia aniversară „Centenarul Marii Uniri”, acordată FDGR de către preşedintele Klaus Iohannis, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Sibiu. Medalia i-a fost înmânată lui Paul Porr de către consilierul prezidenţial Sergiu Nistor.

„Vă rog, domnule consilier prezidenţial, să transmiteţi Excelenţei Sale domnului preşedinte Iohannis sentimentele noastre de profundă gratitudine pentru medalia acordată şi domnia sa este cel mai bun exemplu pentru cele afirmate înainte”, a subliniat preşedintele Forumului Democrat al Germanilor din România, citat de Agerpres.

    Trimite prin e-mail