vineri, 14 august 2020

Publicat la 8/14/2020 09:32:00 a.m. de

Gheorghe Roman: „Sunt primarul care susține performanța“


Gheorghe Roman candidează pentru un nou mandat de primar al municipiului. Miercuri, acesta și-a depus candidatura la Biroul Electoral de Circumscripție Mediaș, acolo unde a mers însoțit de viceprimarul Christine Thellmann, dar și de mai mulți consilieri locali.


Liberalii au depus și liste cu peste 5.000 de semnături de susținere a candidaturilor. Pe lista PNL pentru Consiliul Local se regăsesc o parte dintre actualii aleși, dar și o serie de oameni noi, care și-au manifestat intenția de a candida și de a reprezenta interesele medieșenilor.


Gheorghe Roman, primar:

„În cei peste 4 ani de când sunt primarul Mediașului, împreună cu echipa mea am gândit, am obținut finanțare și am început să derulăm proiecte importante pentru noi toți. Obiectivul meu permanent a fost acela de a moderniza și înfrumuseța orașul nostru și implicit de a îmbunătăți calitatea vieții medieșenilor.
În acest mandat mi-am îndreptat atenția spre teme și probleme grave cu care s-a confruntat orașul nostru. Din discuțiile cu medieșenii a rezultat că prioritară este infrastructura, pentru reabilitarea căreia am alocat în fiecare an sume importante de la bugetul local și nu numai. Deși s-a lucrat mult, sunt încă străzi care trebuie reabilitate, este încă o temă pe care mi-am propus să o tratez cu multă responsabilitate și în următorul mandat. Acesta nu a fost singurul obiectiv pe care mi l-am propus și l-am realizat. Am atras fonduri guvernamentale și europene și astfel am continuat programele sociale prin care am oferit transport gratuit elevilor și persoanelor vârstnice, am investit în dotarea și modernizarea unităților de învățământ, am continuat amenajarea de puncte de colectare a deșeurilor menajere, am continuat să extindem și să modernizăm rețelele de apă și canal din oraș, am obținut importante finanțări pentru spitalul municipal și, nu în ultimul rând, am reușit să susținem la nivel local toate măsurile de protecție și siguranță a medieșenilor în fața pandemiei Covid-19, iar lista poate continua. Pentru toate aceste  probleme ale noastre pe care le-am rezolvat am primit numeroase aprecieri la întâlnirile cu medieșenii pe care le-am avut de-a lungul timpului în tot orașul și acest lucru mi-a dat multă încredere.
Ceea ce pot să vă promit este că nu mă voi opri aici. Aceste proiecte trebuie să fie continuate în aceeași direcție bună. Noi proiecte trebuie gândite și implementate la nivel local pentru ca Mediașul să prospere. Ar fi greșit ca investițiile făcute până acum să se oprească aici. Mă bazez pe experiența acumulată în administrația publică locală, cunoașterea și crearea unei relații profesionale corecte bazată pe încredere și profesionalism cu colegii mei din Primărie, pe susținerea permanentă pe care o am din partea echipei mele de consilieri locali. Sunt convins că voi realiza tot ceea ce mi-am propus în continuare pentru Mediaș.
Iubesc și cunosc acest oraș. Cred că am dovedit până acum că în proiectele pe care le-am propus pentru orașul nostru am ținut mereu cont de binele și bunăstarea medieșenilor. Mi-am depus candidatura pentru încă un mandat de primar convins fiind că stiu exact ce presupune, că mi-am definit clar direcțiile care trebuie urmate, că știu foarte bine sunt problemele reale ale dvs. și că pas cu pas voi încerca în continuare să le rezolv. Însă nimic nu se poate realiza peste noapte. Pentru orice lucru bine făcut este nevoie de timp și mai ales de bani. Consider că după o îndelungată perioadă în care Mediașul a stagnat, în care fiecare medieșean a avut de suferit datorită unei administrații greșit gestionate, încet, dar sigur, în ultimii 4 ani Mediașul a început să prospere. Așa cum este normal, medieșenii au început să se mândrească din nou cu orașul lor.
Am dovedit că sunt primarul care susține performanța, care a reusit să rezolve multe dintre problemele arzătoare ale orașului, așa că astăzi îi transmit fiecărui medieșean în parte că mi-am propus ca eu să fiu în continuare «Primarul Tău».“

Christine Thellmann, viceprimar:

„Alături de domnul primar și de câțiva colegi, am depus dosarele de candidatură la funcția de consilier în cadrul Consiliului Local Mediaș, dar și listele de susținere a candidaturilor.
Am considerat firesc ca cele 27 de locuri de pe listă să fie ocupate de colegi din actualul mandat, dar și de oameni noi care și-au exprimat dorința de a candida și de a reprezenta interesele medieșenilor.
Timp de peste patru ani am susținut proiectele promovate în cadrul ședințelor de Consiliu Local, proiecte care au rezultat în urma unui dialog constant cu cetățenii,  a unor nevoi și probleme identificate în cadrul numeroaselor întâlniri avute în diverse cartiere ale orașului și care s-au dovedit a fi benefice pentru Mediaș.  
Activitatea actualei echipe se reflectă în numeroasele lucrări din oraș și în modul pozitiv în care s-a transformat Mediașul. S-au încheiat multe lucrări, însă mai avem multe șantiere deschise, tot ceea ce înseamnă infrastructură a cunoscut o îmbunătățire prin numeroase investiții, spațiile verzi au fost înfrumusețate, locurile de joacă au cunoscut de asemenea o îmbunătățire considerabilă. Acestea sunt lucruri concrete care se văd pe teren, însă timp de patru ani de zile am lucrat foarte mult și pe fonduri europene, proiectele aflându-se în stadii diferite, de la contractare,  la evaluare și la cereri depuse.
Sunt convinsă că avându-l ca primar pentru un nou mandat pe dl. Gheorghe Roman, susținut de o echipă competentă și cât mai bine reprezentată de consilieri locali PNL, vom continua  să propunem și susținem proiecte necesare orașului nostru.“

    Trimite prin e-mail