miercuri, 22 iulie 2020

Publicat la 7/22/2020 11:20:00 a.m. de

Sume record pentru România din bugetul UE!


„«Reclădim România», planul naţional de investiţii şi relansare economică, tocmai a intrat într-o nouă etapă, după ce preşedintele Klaus Iohannis a reuşit în cadrul Consiliului European obţinerea unei sume impresionante pentru România, aproape 80 miliarde euro, cea mai mare finanţare europeană primită de ţara noastră până acum.


La finalul a patru zile în care s-a lucrat zi şi noapte, după negocieri dure, statele membre au ajuns la un acord asupra Bugetului multianual al UE și asupra Pachetului de redresare economică post pandemie, respectiv 1.074 de miliarde de euro pentru bugetul 2021-2027 şi 750 miliarde euro Fondul UE post-pandemie.
Pe acest fond, Guvernul PNL pune în practică cel mai ambiţios program economic. De la modelul bazat doar pe consumul populaţiei, trecem la cel axat pe stimularea capitalului autohton, investiţii în domenii strategice şi tranziţia către o economie durabilă.
Cum reuşim să ne atingem obiectivul pentru realizarea convergenţei cu economiile europene? Investind, investind, investind! Este cuvântul de ordine al guvernării liberale şi motorul de creştere pentru România.

Guvernul a adoptat deja o parte dintre actele normative care stau la baza programelor care pun în mişcare banii pentru revigorarea economică. În perioada următoare vor putea fi accesate schemele de finanţare, şi este bine să ştiţi că ne-am gândit la toate domeniile strategice şi la toate sectoarele cu potenţial de creştere ale economiei. Reamintesc aici: granturile de sprijin pentru microîntreprinderi, în valoare de 100 milioane euro; granturile pentru investiţii şi pentru reconversia economică a IMM-urilor, cu un buget de 550 milioane euro; granturi pentru digitalizarea companiilor, cu un buget de 150 milioane euro sau granturile de finanţare pentru antreprenoriat rural, de 200 milioane de euro.

După un ruşinos exerciţiu financiar al României, în care era să pierdem bani prin dezangajare, Guvernul Orban şi preşedintele Klaus Iohannis readuc România la masa investiţiilor majore cu impact economic pe termen lung“, se arată într-un comunicat semnat de viceprim-ministrul României, Raluca Turcan.

    Trimite prin e-mail