joi, 23 iulie 2020

Publicat la 7/23/2020 12:33:00 p.m. de

Șantiere deschise în Vasia și zona centrală


Lucrările de infrastructură continuă în cartierul Vasia, acolo unde Primăria Mediaş are în derulare un proiect în valoare de 2,5 milioane de lei. Astfel, pe străzile Castanilor, Octavian Goga şi Toma Ionescu au fost amenajate trotuarele, iar sistemul rutier a fost reabilitat. De asemenea, pe strada George Topârceanu se reabilitează sistemul rutier, se amenajează trotuarele, dar şi locuri de parcare noi, respectiv se derulează lucrări de introducere a reţelei de canalizare pluvială. Municipalitatea a demarat investiţii şi arterele centrale I.C. Brătianu, Virgil Madgearu şi Michael Weiss.


Stadiul lucrărilor

În Vasia, pe străzile Castanilor, Octavian Goga şi Toma Ionescu, au fost finalizate lucrările de reabilitare a sistemului rutier, inclusiv trotuarele. În prezent, se lucrează pe Topârceanu, în zona din spatele blocurilor, şi se intervine la canalizarea pluvială şi reabilitarea sistemului rutier, inclusiv amenajarea de parcări.


În 15 septembrie

Conform conducerii Primăriei Mediaş, dacă nu vor interveni factori independenţi de proiect, lucrările se vor încheia până la mijlocul lunii septembrie. „În cartierul Vasia am început în urmă cu aproximativ doi ani de zile un amplu program de modernizare. Astfel, am efectuat investiţii majore pe străzile Toma Ionescu, Castanilor şi Octavian Goga, iar în această perioadă se lucrează destul de intens pe strada George Topârceanu. Dacă totul decurge normal, apreciez că întreaga investiţie se va finaliza în jurul datei de 15 septembrie”, a declarat primarul Gheorghe Roman.

Trei străzi în lucru

Primăria Mediaş are în derulare lucrări de investiţii şi pe trei străzi importante din zona centrală a oraşului. Este vorba despre un proiect care vizează reabilitarea şi modernizarea străzilor I.C. Brătianu, Virgil Madgearu şi Michael Weiss. Costul acestora se ridică la aproximativ 6,9 milioane de lei, bani care provin în totalitate de la bugetul local al municipiului Mediaş. „Continuăm lucrările pe cele trei străzi din apropierea Primăriei Mediaş, iar aici mă refer la străzile Michael Weiss, I.C. Brătianu şi Virgil Madgearu. Şi în această zonă efectuăm lucrări extrem de costisitoare şi în acelaşi timp lucrări care produc un disconfort mare. Lucrările pe care le efectuăm sunt cele de modernizare a reţelelor de apă şi acolo unde este cazul, a reţelelor de canalizare menajeră şi pluvială. Totodată, intervenim şi la sistemul rutier, dar şi în ceea ce priveşte reamenajarea trotuarelor”, menţionează edilul-şef Gheorghe Roman. 


„Vreau să le mulțumesc tututor medieșenilor pentru sugestiile și recomandările pe care mi le-au făcut și, în același timp, îmi cer scuze pentru disconfortul pe care l-am creat cu ocazia acestor lucrări“, mărturisește Gheorghe Roman, primarul Municipiului Mediaș.

    Trimite prin e-mail