miercuri, 24 iunie 2020

Publicat la 6/24/2020 03:43:00 p.m. de

Târnava Mare a depășit Cota de Alertă la Mediaș, dar situația nu e critică, cel puțin deocamdată

Municipalitatea și Inspectoratul pentru Situații de Urgență rămân în alertă privind cotele apei Târnava Mare. 


Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a lansat aseară o avertizare cu cod roșu pentru Târnava Mare – afluenții aferenți sectorului aval S.H. Mediaș, Târnava – afluenții aferenți sectorului aval Blaj, Târnava Mică – afluenții aferenți sectorului aval S.H. Târnăveni și Mureș – afluenții mici aferenți sectorului aval S.H. Ocna Mureș – amonte S.H. Alba Iulia.
Situația pare la această oră sub control, cel puțin la stația Mediaș, unde în această dimineață la ora 6 s-a înregistrat o depășire la 2 cm față de Cota de Alertă (282 cm, față de 280 cm cât e CA). De menționat că, potrivit INHGA, Cota de Inundație se află la 400 cm, iar cea de Pericol, la 500 cm.   

Debitul apei era, la ora 6, de 5 ori mai mare decât cel mediu multianual lunar, iar coeficientul de umplere a acumulării Zetea era de 127 la sută.



Primarul Gheorghe Roman, însoțit de Ovidiu Pietraru - administratorul orașului și reprezentanți ai Compartimentului Situații de Urgență din cadrul Primăriei Mediaș, au inspectat astăzi punctele critice de pe râul Târnava Mare. „În această perioadă, suntem preocupați de situația hidrologică din întreaga zonă, dar mai ales din Mediaș. Din raportările primite periodic, dar și din ceea ce am constatat la fața locului, consider că situația de pe râul Târnava Mare este sub control și nu există motive de panică“, a declarat Gheorghe Roman.

    Trimite prin e-mail