joi, 25 iunie 2020

Publicat la 6/25/2020 02:57:00 p.m. de

Bani pentru bone. Doar în anumite condiții


Consilierii locali sunt chemați să aprobe azi un proiect care poate aduce bani familiilor care n-au găsit loc pentru copiii lor la creșă sau grădiniță. Practic, Mediașul profită de o Lege adoptată în primăvara acestui an și, după modelul unor orașe importante din țară, se pregătește să acorde sprijin financiar de până la 710 lei/lună familiilor care își lasă copiii preșcolari în grija bonelor.

„Municipiul Mediaș face eforturi pentru a pune la dispoziția cetățenilor servicii de îngrijire a copiilor în creșe și grădinițe publice, iar în ceea ce privește locurile în creșele și grădinițele de stat există o tendință de creștere a cererilor pentru înscriere raportat la numărul locurilor disponibile. (…) Ținând cont de cererea mare de locuri în creșe și grădinițe, pentru îmbunătățirea acestei situații de interes public, este necesară identificarea de soluții alternative – inclusiv prin acordarea unui suport financiar familiilor care au domiciliul pe raza municipiului Mediaș, ajutor care poate fi folosit pentru plata bonelor“, se arată în referatul de aprobare a unui proiect de hotărâre supus aprobării Consiliului Local, în ședința ordinară pe luna iunie.
Ajutorul financiar

Scopul aprobării prezentei metodologii îl reprezintă sprijinirea părinților care au copii de vârstă preșcolară, pentru depășirea unor situații de dificultate prin reconcilierea vieții de familie cu viața profesională și încurajarea ocupării locurilor de muncă existente pe piața muncii.
Astfel, în cazul veniturilor lunare NETE pe membru de familie de până la 2.100 de lei se acordă lunar un ajutor financiar de 710 lei/lună. Pentru venituri lunare nete pe membru de familie între 2.101 și 2.500 de lei, ajutorul acordat este de 550 de lei/lună, pentru venituri între 2.501 și 3.000 de lei - 390 de lei/lună, iar pentru venituri între 3.001 și 3.500 de lei - 250 de lei/lună.
Ajutorul de acordă lunar, pentru FIECARE copil de vârstă preșcolară.
La determinarea venitului net lunar se ia în considerare media veniturilor nete realizate de beneficiar în ultimele 6 luni anterior solicitării dreptului la ajutor financiar.
Ajutorul se acordă pe bază de cerere, care se depune și se înregistrează la Direcția de Asistență Socială Mediaș.

Condiții stricte

Acordarea ajutorului financiar se efectuează numai pentru copilul care nu este înscris la creșă/grădiniță (publică/privată) sau pentru care solicitantul nu a refuzat un loc la creșă/grădiniță publică de pe raza municipiului, ori nu a retras copilul de la creșă/grădiniță publică și a făcut dovada înscrierii la unitatea de învățământ în ultimele 12 luni și cererea a fost respinsă pentru lipsă de locuri.
De asemenea, nu pot beneficia de ajutor asistenții maternali profesioniști, copilul/copiii aflați în întreținerea acestor persoane, asistentul personal al copilului, persoanele aflate în perioada de concediu pentru creșterea copiilor, etc.

    Trimite prin e-mail