joi, 25 iunie 2020

Publicat la 6/25/2020 02:19:00 p.m. de

Chirii scumpite cu indicele de inflație

Chiriașii municipalității vor trebui să scoată mai mulți bani din buzunare, dacă vor să locuiască în continuare în imobilele aflate în administrarea Consiliului Local Mediaș. 


Aleșii locali sunt chemați să voteze în ședința ordinară din această lună „actualizarea chiriei cu indicele de inflație, pentru imobilele cu destinația de locuințe, aflate în administrarea Consiliului local Mediaș.“
Potrivit proiectului de hotărâre supus dezbaterii joi 25 iunie, tariful de bază al chiriei se actualizează în funcție de rata anuală a inflației, comunicat de Institutul Național de Statistică. Iar „indicele de inflație pe perioada februarie 2019 – aprilie 2020 – comunicat de Institutul Național de Statistică este de 103,82%“, se arată în proiect.

Valoare maximă

Nivelul maxim al chiriei nu poate însă depăși 15 la sută din venitul net lunar pe familie, în cazul în care venitul mediu net lunar pe membru de familie nu depășește salariul mediu net lunar pe economie. În cazul în care venitul mediu net lunar pe membru de familie se situează între venitul mediu lunar net pe economie și dublul acestuia, nivelul maxim al chiriei nu poate depăși 25 la sută din venitul mediu net pe familie.

Citiți întregul proiect de hotărâre AICI

    Trimite prin e-mail