joi, 4 iunie 2020

Publicat la 6/04/2020 01:52:00 p.m. de

Au început înscrierile la Auxila


Şcoala Postliceală Auxila oferă 130 locuri pentru cei care îşi doresc o carieră în domeniul medical.


De la începutul lunii iunie, Şcoala Postliceală Auxila Mediaş a demarat procesul de înscriere pentru anul şcolar 2020-2021. Acesta va avea loc în perioada 1 iunie – 11 septembrie. Unitatea de învăţământ oferă viitorilor săi elevi posibilitatea de a alege între două specializări foarte căutate pe piaţa muncii din România, dar şi din toată Europa: asistent medical generalist, respectiv asistent medical de farmacie.

Locuri disponibile

Pentru anul de învăţământ care va începe în această toamnă, şcoala are în oferta sa educaţională 100 locuri la specializarea „Asistent medical generalist” şi 30 de locuri la specializarea „Asistent medical de farmacie”. Admiterea se va face pe bază de concurs de dosare şi interviu. Ocuparea locurilor se va face în ordine descrescătoare, calculând media generală din anii de liceu.

Burse de studiu

Un argument important pentru cei care vor opta pentru a se pregăti în aceste domenii este acela că au şansa de a primi burse de studiu oferite de angajatori germani, cu posibilitatea angajării la absolvire. Bază materială modernă Şcoala Postliceală Auxila le oferă elevilor săi cabinete de nursing moderne, dotate de parteneri germani. De asemenea, din toamna anului trecut, aceasta dispune şi de un cabinet-farmacie. Acesta a fost realizat cu sprijinul companiei Romgaz şi al lanţului de farmacii Apotheka. Practic, prin intermediul acestor dotări, elevii pot efectua practica de specialitate la standarde internaţionale şi sunt mult mai bine pregătiţi pentru cerinţele pieţei muncii din România şi Germania. Practica de specialitate se face la Spitalul Municipal Mediaş, la clinici şi farmacii, precum şi în Germania. Corpul profesoral este format din medici, farmacişti, profesori şi asistenţi medicali.

Cursuri online

În prezent, un număr de 247 elevi studiază la cele două specializări ale şcolii, iar 66 vor absolvi în această vară la cele două specializări. În contextul pandemiei de coronavirus, în ultimele două luni, cursurile s-au desfăşurat exclusiv în mediul online, prin intermediul unor platforme specializate. Imediat după intrarea în starea de urgenţă, au început cursurile online cu elevii din anul I, iar ulterior şi cu cei din anii II şi III. De asemenea, la anul III s-a lucrat suplimentar cu îndrumătorii lucrărilor pentru examenul de absolvire.

    Trimite prin e-mail