luni, 25 mai 2020

Publicat la 5/25/2020 01:05:00 p.m. de

Și infractorii poartă mască! – avertisment de la Poliție


Poliția atrage atenția cu privire la un nou mod de operare: furtul prin împrietenire, cu mască și mănuși.


Unul dintre modurile de operare a hoților care fură din locuințe este cel „prin împrietenire”. Acești infractori acționează prin distragerea atenției sau atribuirea unor calități false. Astfel, ei încearcă să ajungă în casele oamenilor, pentru a le sustrage banii sau bunurile de valoare.

Persoanele vizate sunt cele de vârsta a doua şi a treia, a căror atenție poate și ușor distrasă și sunt ușor de convins în a permite accesul în locuință unor falși angajați.

Acest tip de infractor este politicos și pretinde a fi un reprezentant al unor autorități publice, companii de gaze, cablu, apă sau electricitate și face parte din categoria persoanelor convingătoare și insistente. Sunt cazuri în care poartă adesea salopete cu logo-ul companiei. Acum, în perioadă de criză sanitară, aceștia și-au pus și mască și mănuși!
Facem un apel către întreaga comunitate în a manifesta o atenție sportă și a apela de urgență 112 în cazul în care există suspiciunea prezenței unei astfel de persoane la ușa dumneavoastră!”, transmit polițiștii din cadrul IPJ Sibiu.

    Trimite prin e-mail