luni, 25 mai 2020

Publicat la 5/25/2020 02:25:00 p.m. de

Poluarea electromagnetică, măsurată în parcuri


Pagina de facebook Stop 5G Sibiu pune pe jar părinți și copii, după ce publică diverse măsurători de radiații electromagnetice de radiofrecvență în mai multe parcuri sau zone circulate din Sibiu și Mediaș, în apropierea antenelor de telefonie mobilă.


Potrivit măsurătorilor făcute cu un aparat de uz personal, de cele mai multe ori nivelul înregistrat îl depășește cu mult pe cel recomandat de Parlamentul European. La Mediaș, măsurătorile ar fi fost făcute în ianuarie 2020, în parcul din cartierul Vitrometan, în Piața Regele Ferdinand și în Piața Corneliu Coposu. De fiecare dată, nivelul a fost „depășit“. Există chiar o hartă a măsurătorilor, pe google.com, zonele măsurate fiind marcate cu diverse culori, în funcție de nivelul stabilit de aparat.

„Aceasta hartă conține măsurătorile făcute în apropierea antenelor de telefonie mobilă. Am incercat să pozitionam markerii exact in locatia in care a fost facuta masuratoarea. Masuratorile sunt influentate de multe aspecte insa am incercat sa reducem cat mai mult influentele externe. Spre exemplu, nu am masurat cand in apropiere erau persoane cu telefoane. Telefonul care filmeaza este in mod avion! Gasiti cateva detalii despre nivelul masuratorilor si linkurile spre videouri. Am ales o icoana care sa sugereze undele radio.

Codul de culori folosit:
- rosu > 50 mW/m2
- portocaliu > 10 mW/m2
- galben > 1 mW/m2
- verde < 0,100mW/m2
Trebuie retinut, masuratorile sunt orientative si sunt facute cu un aparat de uz personal!“, se arată în descrierea paginii.  


În Vitrometan, aparatul ar fi măsurat o densitate de putere medie de 10 mW/m2, cu un maxim de 25 mW/m2, ceea ce se încadrează în codul portocaliu, în Piața Regele Ferdinand - medie: 1,1 mW/m2 și maxim: 4,2 mW/m2, cod galben așadar, iar în Piața Corneliu Coposu a măsurat o medie: 5,6 mW/m2, iar maxim: 7,6 mW/m2 – cod portocaliu. Filmele măsurătorii sunt postate pe pagina de facebook, însă ele nu sunt și oficiale, dar atrag atenția asupra pericolului asupra sănătății pe care îl au antenele de telefonie.

Ieri, aparatul a făcut o măsurătoare în Parcul de pe strada Lungă din Sibiu, la intrarea dinspre Mediaș, iar acesta ar fi stabilit o medie de  27 mW/m2 (27.000uW/m2), parcul fiind cu cea mai mare radiatie măsurată, până în acest moment, în Sibiu. „Un nou parc in care radiatia de radiofrecventa este foarte mare, din punct de vedere al expertiilor independenti din domeniu. Cu un maxim de 41 mW/m2 si o medie de 27 mW/m2 (27000uW/m2), devine parcul cu cea mai mare radiatie masurata, pana in acest moment, in Sibiu.
Va reamintim, in 2011, Parlamentul European a facut o recomandare ca un copil sa nu stea mult timp intr-o radiatie mai mare de 100uW/m2. Expertii intependenti spun ca sigur, pt spatii publice, ar fi 30-60uW/m2.
In acest parc avem o radiatie de aproape 1000 de ori mai mare decat ceea ce este considerat sigur.
Nu uitati sa verificati harta pt cele mai recente locatii masurate:
https://www.google.com/maps/d/viewer…“, se arată în postarea de ieri.


Stop 5G Sibiu este pagina unui grup de sibieni care spun "Stop Tehnologiei 5G și pericolelor majore pe care le generează asupra sănătății oamenilor și mediului"!
    Trimite prin e-mail