luni, 25 mai 2020

Publicat la 5/25/2020 10:01:00 a.m. de

Servicii online pentru cetăţeni


Municipalitatea medieşeană lucrează la eficientizarea serviciilor. În prezent, proiectul se află în faza de pregătire a licitaţiei pentru achiziţionarea sistemului informatic pentru servicii online oferite cetăţenilor. Primăria a depus şi o cerere de finanţare pentru un alt proiect, care vizează simplificarea procedurilor administrative, reducerea birocraţiei şi îmbunătăţirea organizării instituţionale prin soluţii informatice.  


În contextul actualei situaţii cauzate de coronavirus, accesul pus pe comunicarea online devine tot mai important. Municipalitatea medieşeană doreşte să vină în sprijinul cetăţenilor prin digitalizarea unor servicii oferite acestora, pentru a spori confortul beneficiarilor. În acest sens, Primăria municipiului Mediaş are în derulare proiectul „Resurse Integrate pentru o Dezvoltare Locală Sustenabilă”, cu finanţare din Programul Operaţional de Capacitate Administrativă 2014-2020.
„În momentul de faţă, proiectul se află în faza de pregătire a licitaţiei pentru achiziţionarea sistemului informatic pentru servicii online oferite cetăţenilor, cum ar fi  autorizaţii de construire, autorizaţii de comerţ, autorizaţii de transport, înregistrare cereri, audienţe. Proiectul se va desfăşura până în luna decembrie 2021, valoarea acestuia fiind de aproape 4 milioane lei”, a anunţat viceprimarul Christine Thellmann.
 În etapa de contractare

În completarea acestui proiect, municipalitatea a depus şi cererea de finanţare pentru proiectul „Soluţii informatice integrate pentru simplificarea procedurilor administrative, reducerea birocraţiei şi îmbunătăţirea organizării instituţionale”. Acesta beneficiază de finanţare din Programul Operaţional de Capacitate Administrativă 2014-2020. „Cererea a trecut prin toate etapele de verificare, aflându-se în acest moment în etapa de contractare. Proiectul a fost evaluat de către autoritatea de management a programului cu 67 de puncte, iar în cel mai scurt timp va avea loc semnarea online a contractului. Valoarea cheltuielilor nerambursabile aferente acestui proiect, din fonduri europene, se ridică la peste 2,8 milioane de lei, contribuţia proprie a municipalităţii fiind de aproape 58.000 de lei”, menţionează Christine Thellmann.

Proceduri simplificate

Obiectivul general al proiectului îl constituie consolidarea capacităţii instituţionale a municipalităţii de a asigura calitatea şi accesul la serviciile publice oferite partajat de Primărie, prin simplificarea procedurilor administraţiei locale, reducerea birocraţiei pentru cetăţeni şi eficientizarea activităţii personalului de specialitate şi a aleşilor locali. Prin implementarea proiectului, vor fi acoperite servicii online oferite în mod normal de o activitate la ghişeu, precum informare şi asistenţă, formulare disponibile pentru servicii partajate, cum sunt urbanism, poliţie locală, asistenţă socială. De asemenea, va fi  posibilă comunicarea bidirecţională cu alte instituţii publice şi private, în vederea transmiterii şi recepţionării directe, de la o instituţie la alta sau printr-un portal public, fără intermediari privaţi, de documente în format electronic aferente serviciilor partajate, folosind şi semnătura digitală cu certificat calificat. Perioada de implementare a proiectului este de 18 luni de la data semnării contractului de finanţare.

    Trimite prin e-mail