luni, 25 mai 2020

Publicat la 5/25/2020 12:04:00 p.m. de

Relaxare la volan. 11 dosare penale pentru șoferi inconștienți, în doar 3 zile


Ieșirea din starea de urgență a adus în trafic, în week-end, numeroși șoferi care au încălcat legislația privind circulația pe drumurile publice. Oameni băuți la volan sau fără permis, au fost depistați de polițiști în mai multe localități din județ. S-au ales cu dosare penale.


„La data de 22 mai a.c., în jurul orei 10,00, pe strada 1 Decembrie din orașul Agnita, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Agnita au oprit pentru control un autoturism. Cu această ocazie, s-a constatat că la volan se află un bărbat în vârstă de 57 de ani, din județul Mureș, care emana un puternic miros de alcool. Testarea alcoolscopică a șoferului a rezultat într-o concentrație de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe numele bărbatului s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 22 mai a.c., în jurul orei 19,30, pe strada Unirii din orașul Cisnădie, polițiștii rutieri au depistat un bărbat în vârstă de 48 de ani, din localitatea Slimnic, în timp ce conducea un ansamblu rutier format dintr-un autoturism și o remorcă neînmatriculată. Pe numele șoferului s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.“

În seara aceleiași zile, în jurul orei 23,00, pe raza orașului Copșa Mică, polițiștii au depistat un localnic în vârstă de 30 de ani în timp ce conducea un autoturism deși nu deține permis de conducere eliberat pentru nicio categorie de autovehicule. În cauză, s-a deschis dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis.

Tot fără a deține dreptul de a conduce a fost depistat la data de 23 mai a.c., în jurul orei 00,30, un bărbat în vârstă de 31 de ani, domiciliat în orașul Dumbrăveni. Bărbatul a condus un autoturism pe raza localității Laslea, iar pe numele său a fost întocmit dosar de cercetare penală în conformitate cu prevederile articolului 335 aliniatul 1 din Codul Penal.

La data de 23 mai a.c., în jurul orei 18,00, pe DJ 142G, în afara localității Valea Viilor, polițiștii au oprit pentru control un autoturism condus de către un localnic în vârstă de 46 de ani. Testarea alcoolscopică a șoferului a rezultat într-o concentrație de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat, pe numele șoferului fiind deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 23 mai a.c., în jurul orei 21,00, polițiștii Serviciului Rutier Sibiu au depistat un conducător auto aflat sub influența alcoolului în timp ce se afla la volanul unui autoturism condus pe raza localității Racovița. Bărbatul, localnic în vârstă de 41 de ani, a prezentat o alcoolemie în aerul expirat de 0,55 mg/l. Astfel, polițiștii rutieri au demarat cercetarea penală a șoferului pentru săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 23 mai a.c., în jurul orei 23,00, pe DJ 107B, în afara localității Alămor, polițiștii rutieri au depistat un alt șofer aflat sub influența alcoolului. Este vorba despre un tânăr în vârstă de 26 de ani, domiciliat în satul Păuca, al cărui rezultat al testării alcoolscopice a fost de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat. Și în acest caz a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 24 mai a.c., în jurul orei 11,00, în orașul Cisnădie, polițiștii au depistat un localnic în timp ce conducea un autoturism deși nu deține acest drept. De asemenea, testarea sa alcoolscopică a rezultat într-o concentrație de 0,15 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză, s-a deschis dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis.

La data de 24 mai a.c., în jurul orei 17,45, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Tălmaciu au testat alcoolscopic șoferul unui autoturism condus pe DJ 105G. Întrucât rezultatul testării a fost de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat, pe numele avrigeanului în vârstă de 32 de ani s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 24 mai a.c., în jurul orei 19,00, pe DJ 141B, în zona localității Biertan, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Dumbrăveni au depistat un localnic în vârstă de 29 de ani în timp ce conducea un autoturism deși dreptul său de a conduce este anulat. În cauză, s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii prevăzute articolul 335 aliniatul 2 din Codul Penal.

La aceleași dată și oră, dar în municipiul Mediaș, pe strada Baznei, un localnic în vârstă de 46 de ani a fost depistat la volanul unui autoturism deși nu deține permis de conducere eliberat pentru nicio categorie de autovehicule. Pe numele bărbatului a fost întocmit un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis.“, se arată în comunicatul de presă emis azi de IPJ Sibiu.

    Trimite prin e-mail