marți, 5 mai 2020

Publicat la 5/05/2020 05:57:00 p.m. de

Monitoare performante donate Spitalului Județean


Două monitoare performante COMEN C90 pentru Terapie Intensivă au fost donate Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, în urma unui parteneriat între Fundația Altex, Altex România și Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, donația fiind intermediată de conf. univ. dr. Victor Costache, fostul ministru al Sănătății.


Monitoarele comandate de Altex România au sosit în Sibiu la 1 mai, urmează să fie puse în funcțiune în cursul acestei săptămâni și vor fi folosite în lupta împotriva Covid-19.
 „Sunt două  monitoare ultramoderne care îi vor ajuta pe pacienții critici internați în secția de Boli Infecțioase a Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu. Este cea mai importantă donație pe care am primit-o, motiv pentru care le mulțumim din suflet”, a declarat conf. univ. dr. Victoria Bîrluțiu.
 „Această donație vine să completeze acțiunile comune pe care le facem în această perioadă, în lupta cu COVID-19. Ne bucură faptul că eforturile instituțiilor publice sunt sprijinite și completate de companii. Suntem într-o luptă comună din care vom ieși învingători doar dacă dăm dovadă de solidaritate și acționăm împreună”,  a declarat prof. univ. dr. habil. Sorin Radu, rector Universitatea „Lucian Blaga”.
Valoarea totală a donației Altex România este de 60.000 euro, iar în afară de Sibiu au mai fost donate monitoare Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeș”, respectiv Spitalului Clinic Colentina, ambele aflate în administrarea Primăriei București, prin ASSMB.
De asemenea, în zilele următoare, Spitalul de Boli Infecțioase Brașov va beneficia de o donație asemănătoare din partea Altex.

Fundația ALTEX și ALTEX România au lansat pe site-ul www.altex.ro  campania #împreună prin care își doresc, alături de clienți, să doteze cu aparatură performantă 30 de paturi din secțiile de Terapie Intensivă ale spitalelor din România, respectiv cu monitoare și ventilatoare de ultimă generație. Echipamentele au fost analizate, selectate și validate de către medici si specialiști, parte din ei fiind membri ai Comisiei COVID-19 din cadrul Ministerului Sănătății.
Toți cei care vor să susțină campania #împreună, pot accesa https://altex.ro/donatie-impreuna/

Altex România este lider pe piața de retail din România, cu 125 magazine deschise în țară. În peste 28 de ani de provocări, Altex a trecut de la un business local de import de televizoare la liderul pieței de produse electronice, electrocasnice, IT&C și multimedia din România. Încă de la înființare, compania Altex și-a propus să ofere produse de calitate adecvate nevoilor consumatorilor și soluții de finanțare accesibile. Altex oferă clienților o gamă variată de electrocasnice mici, electrocasnice mari, produse cosmetice, parfumuri, obiecte de voiaj, trolere, produse pentru bebeluși, articole pentru copii, biciclete electrice, mașini second-hand, laptopuri, televizoare, telefoane, produse software, aspiratoare, fiare de calcat, aparate de aer condiționat, jocuri pentru PC și diverse console (cum ar fi PS sau Xbox), calculatoare pentru gaming și multe alte produse.

    Trimite prin e-mail