sâmbătă, 9 mai 2020

Publicat la 5/09/2020 03:14:00 p.m. de Anonim

Mesajul deputatului Nicolae Neagu de Ziua Europei

”Pacea mondială nu poate fi asigurată fără a face eforturi creatoare proporţionale cu pericolele care o ameninţă” este mesajul de deschidere a „declaraţiei Schuman”.
La 70 de ani de la rostirea sa, celebrăm Ziua Europei într-un context dificil cauzat de pandemia de coronavirus, o provocare majoră pentru România, Europa și întreaga lume.
Pentru România, 9 Mai este o zi cu puternică vibrație istorică și o triplă semnificație:
– 9 mai 1877, politicianul român Mihail Kogăniceanu citea Declaraţia de Independenţă a României, în raport cu Marea Poartă Otomană prin care sfârșea o dominație de sute de ani.
 – 9 mai 1945, ziua victoriei Aliatilor și terminarea celui de-al Doilea Război Mondial în Europa.
 – 9 mai 1950, ministrul francez al afacerilor externe, Robert Schuman, a rostit „declaraţia Schuman”, ce a stat la bazele constituirii Uniunii Europene.
Încercată greu de-a lungul istoriei și zguduită din temelii de situația fără precedent cu care ne confruntăm, Europa are astăzi nevoie mai mult ca oricând să își apere valorile, oamenii să fie uniți, solidari, generoși și puternici.
Este nevoie de responsabilitate în decizii pentru a reuși să înfruntăm provocările cu care ne confruntăm, să găsim soluții pentru o Europă a speranței!  
Îmi exprim convingerea că vom depăși cu bine aceste încercări, prin efortul nostru, al tuturor.
La mulţi ani, Europa!            
         
Deputat PNL Sibiu
Neagu Nicolae
    Trimite prin e-mail