marți, 19 mai 2020

Publicat la 5/19/2020 12:04:00 p.m. de

Emil Dârloșan: „Nu este meritul niciunui guvern, niciunui partid și e rușinos faptul că ei își asumă acest merit“


Primarul Emil Dârloșan a luat poziție, astăzi, după afirmațiile vicepremierului Raluca Turcan de săptămâna trecută legate de Dumbrăveni, publicate în ediția print și online a Monitorului de Mediaș.

Edilul șef al orașului a ținut să precizeze că „nu este meritul niciunui guvern, niciunui partid“, după ce vicepremierul a anunțat deblocarea mai multor proiecte în județ, între care și cele din Dumbrăveni. „În Monitorul de Mediaș a apărut o informație prin care Guvernul PNL, așa afirmă doamna vicepremier Raluca Turcan, a deblocat toate proiectele orașului Dumbrăveni, inclusiv proiectul reabilitare Centrul de Zi al orașului Dumbrăveni. Vă aduc la cunoștință că cele 6 proiecte câștigate au fost semnate în perioada 2018  (3 proiecte) – 2019. Lucrăm la două dintre ele, vom încerca să le finalizăm pe toate în anul acesta, toate au fost semnate pe timpul ministrului Daniel Suciu, ministru PSD, iar toate aceste proiecte au fost opera sau, dacă putem spune, munca angajaților primăriei și-a firmelor de consultanță, din Mureș, din Sibiu. Iar proiectul pe reabilitare Centru de Zi Dumbrăveni a fost o muncă grea, dusă de topografi, de firma de consultanță din Alba Iulia și de unii dintre angajații primăriei Dumbrăveni pe care țin să îi felicit. Deci nu este meritul niciunui guvern, niciunui partid și e rușinos faptul că ei își asumă acest merit“, a spus astăzi primarul Emil Dârloșan.

Posibilă amânare

De asemenea, edilul apreciază că, datorită situației generate de starea de urgență și starea de alertă, s-ar putea amâna semnarea contractului pe alimentare cu apă și reabilitare aducțiune apă Dumbrăveni, Șaroș pe Târnave și Ernea. „Suntem în ultima fază, iar semnarea contractului era prevăzută pentru 3 iunie. Felicit încă o dată pe cei care ne-au acordat sprijinul și aveți încredere în noi că vrem să facem totul perntru orașul nostru“, a declarat Emil Dârloșan, primarul orașului Dumbrăveni.

Apel către populație

În altă ordine de idei, primarul Dârloșan a lansat un apel către populația orașului de a anunța cu rapiditate dacă au cunoștință de persoane care s-au repatriat în aceste zile, pentru a se lua măsurile necesare de prevenire a răspândirii virusului Covid-19: „După cum știți, ieri s-a decretat starea de alertă, ieri am fost surprinși și noi cu 43 de persoane în izolare. Iată că numărul lor a crescut odată cu haosul creat la granițele țării. Avem rugămintea să ne anunțați de orice persoană străină care se repatriază pe teritoriul UAT Dumbrăveni, pentru a lua măsurile necesare“.

Teste negative

În ceea ce privește situația îmbolnăvirilor în oraș, se pare că nu sunt cazuri în acest moment. „Putem spune că, cu sănătatea, stăm bine. Săptămâna trecută, 42 de persoane angajate la CITO 1 și CITO 2 Dumbrăveni au fost supuse testului și toate persoanele au ieșit negativ. E un lucru bun pentru orașul nostru. Trebuie să fim atenți, să fim rapizi, să primim informația rapid, ca să putem lua măsurile de izolare necesare în caz că se întâmplă ceva“, a arătat primarul.


„Așa cum am promis, vă vom ține la curent cu starea orașului Dumbrăveni, cu problemele orașului Dumbrăveni.
După cum știți, ieri s-a decretat starea de alertă, ieri am fost surprinși și noi cu 43 de persoane în izolare. Iată că numărul lor a crescut odată cu haosul creat la granițele țării. Avem rugămintea să ne anunțați de orice persoană străină care se repatriază pe teritoriul UAT Dumbrăveni, pentru a lua măsurile necesare. Putem spune că cu sănătatea stăm bine. Săptămâna trecută, 42 de persoane angajate la CITO 1 și CITO 2 Dumbrăveni, au fost supuse testului și toate persoanele au ieșit negative. E un lucru bun pentru orașul nostru. Trebuie să fim atenți, să fim rapizi, să primim informația rapid, ca să putem lua măsurile de izolare necesare în caz că se întâmplă ceva.
Un al doilea moment este un pic mai delicat. În Monitorul de Mediaș a apărut o informație prin care Guvernul PNL, așa afirmă doamna vicepremier Raluca Turcan, a deblocat toate proiectele orașului Dumbrăveni, inclusiv proiectul reabilitare Centrul de Zi al orașului Dumbrăveni. Vă aduc la cunoștință că cele 6 proiecte câștigate au fost semnate în perioada 2018  (3 proiecte) – 2019. Lucrăm la două dintre ele, vom încerca să le finalizăm pe toate în anul acesta, toate au fost semnate pe timpul ministrului Daniel Suciu, ministru PSD, iar toate aceste proiecte au fost opera sau, dacă putem spune, munca angajaților primăriei și-a firmelor de consultanță, din Mureș, din Sibiu. Iar proiectul pe reabilitare Centru de Zi Dumbrăveni a fost o muncă grea, dusă de topografi, de firma de consultanță din Alba Iulia și de unii dintre angajații primăriei Dumbrăveni pe care țin să îi felicit. Deci nu este meritul niciunui guvern, niciunui partid și e rușinos faptul că ei își asumă acest merit.
Vă mai pot aduce la cunoștință că datorită situației prin care trecem s-ar putea amâna și semnarea contractului pe alimentare cu apă și reabilitare aducțiune apă Dumbrăveni, Șaroș pe Târnave și Iernea. Suntem în ultima fază, iar semnarea contractului era prevăzută pentru 3 iunie. Felicit încă o dată pe cei care ne-au acordat sprijinul și aveți încredere în noi că vrem să facem totul perntru orașul nostru“

    Trimite prin e-mail