luni, 25 mai 2020

Publicat la 5/25/2020 11:27:00 a.m. de

Cum scăpăm de deșeurile electrice


Asociația RoRec alături de operatorii săi parteneri anuntă reluarea serviciilor de colectare a deșeurilor electrice mari și voluminoase de la domiciliu sau sedii de firme și instituții.

„Serviciul este din nou activ în toate județele României, iar toți cei care au adunat, în ultimele luni de izolare, deșeuri de care doresc să se debaraseze o pot face acum, responsabil, simplu și gratuit! Cu un simplu apel la TelVerde 0800.444.800 sau prin completarea formularului de pe www.colecteaza.ro puteți face curat în casele și birourile dumneavoastră, eliberându-le de aparate electrice și electronice inutile“, propune Asociația RoRec.
Cetățenii care au de predat deșeuri electrice sunt invitați să sune de luni până vineri – între orele 9-17 – la numărul gratuit 0800.444.800 sau să plaseze o comandă de preluare pe formularul de comenzi online www.colecteaza.ro
Firmele și instituțiile care doresc să caseze echipamentele electrice și electronice în conformitate cu legislația în vigoare ce vizează managementul deșeurilor, pot da comandă atât prin TelVerde cât și on-line, pe colecteaza.ro Pentru instituții și firme se oferă documentația necesară raportărilor fiscale și juridice.

„Echipele operatorilor locali parteneri vă vor suna în maximum trei zile lucrătoare de la plasarea comenzii, pentru a stabili ziua și intervalul orar de ridicare a deșeurilor. Membrii echipajelor care ridică deșeurile de la domiciliu sau de la birouri operează în conformitate cu măsurile anti COVID-19: păstrează distanța minimă obligatorie față de deponenți, sunt echipați cu măști de protecție și mânuși, au mașinile dotate cu geluri și șervețele dezinfectante pe care le folosesc înainte și după fiecare preluare a unei comenzi.

Nevoia colectării corecte a acestor deșeuri se simte din ce în ce mai acut. Numai 20% din deșeurile electrice generate la nivel global sunt reciclate în fiecare an, ceea ce înseamnă că, anual, 40 de milioane de tone de deșeuri electrice sunt depozitate, incinerate sau tranzacționate ilegal și tratate necorespunzător. Acest lucru se întâmplă în ciuda faptului că 66% dintre statele lumii au o legislație privind deșeurile electrice. Consecințele sunt pierderi uriașe de materii prime valoroase și critice pentru industrie, precum și probleme serioase de sănătate, de mediu și sociale, prin transferurile ilegale de deșeuri către țările în curs de dezvoltare.

Sunați la 0800.444.800 sau intrați pe www.colecteaza.ro sau pe contul Facebook al Asociației RoRec și informati-vă! Folosiți cu încredere serviciile de preluare a deșeurilor electrice oferite de partenerii Asociației RoRec! Sunt gratuite și eficiente, vă scapă de aparatele vechi sau defecte fără să trebuiască să le cărați mai departe de ușă!“, se arată în comunicatul RoRec.

    Trimite prin e-mail