luni, 27 aprilie 2020

Publicat la 4/27/2020 02:45:00 p.m. de

Reglementări noi pentru vârstnici!


Președintele Klaus Iohannis a anunțat două intervale orare în care persoanele de peste 65 de ani pot ieși din casă.


Persoanele de peste 65 de ani pot, de mâine, să iasă din casă în două intervale orare: 7,00 - 11,00 şi 19,00 - 22,00, a anunțat preşedintele Klaus Iohannis. Programul va fi prelungit printr-o nouă Ordonanță Militară, în cursul acestei zile.

„A doua temă este legată de persoanele peste 65 de ani, care acum pot ieși doar între anumite ore. Începând de azi se va schimba acest interval: persoanele peste 65 de ani vor avea la dispoziție două intervale: de la 7 la 11 și de la 19 la 22 când vor putea să iasă din casă – pentru cumpărături sau mișcare în jurul casei”, a anunțat Klaus Iohannis, în cadrul unei conferințe de presă.

În prezent, persoanele vârstnice pot ieși din casă doar în intervalul orar 11-13, conform Ordonanței Militare.

Conferința de presă a avut loc la finalul unei ședințe privind măsurile de gestionare a epidemiei, la care au participat prim-ministrul Ludovic Orban, Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, Ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie și șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

    Trimite prin e-mail