joi, 30 aprilie 2020

Publicat la 4/30/2020 10:49:00 a.m. de

O noapte fără apă la robinet


Comuna Șeica Mare a rămas fără apă de ieri după-amiază și până în această dimineață, pentru refacerea stocului minim de apă în rezervor.


Compania Apa Târnavei Mari s-a văzut nevoită să sisteze apa potabilă din 29 aprilie, orele 15.00, și până astăzi 30 aprilie, ora 06.00, „pentru refacerea stocului minim de apă potabilă din rezervor, ca urmare a consumului exagerat al locuitorilor“. Măsura a fost absolut necesară, pentru funcționarea în parametri normali a rețelei. Din păcate, în această perioadă și alte localități înregistrează consumuri ridicate de apă potabilă, cel mai probabil datorită irigațiilor în grădini, în condițiile ultimelor luni extrem de secetoase.

Operatorul Regional Apa Târnavei Mari lansa un apel, în urmă cu trei săptămâni, către clienții din aria de deservire, în special către cei din zona rurală, să reducă la minim utilizarea apei potabile în scop agricol și pentru grădinărit, astfel încât să fie evitate orice fel de situații în care anumiți utilizatori aflați la capete de rețea să rămână fără apă la robinete.  

    Trimite prin e-mail