joi, 2 aprilie 2020

Publicat la 4/02/2020 12:09:00 p.m. de Anonim

Materiale pentru spitalele din județSpitalul Municipal Mediaș se numără printre unitățile medicale care au primit materiale din Coreea de Sud.


Alex PÎNTEA

La sfârșitul săptămânii trecute, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Căpitan Dumitru Croitoru” al județului Sibiu a primit combinezoane, dezinfectanți și echipamente medicale critice. Este vorba despre 2.835 combinezoane complete de unică folosință, dotate inclusiv cu glugă și protecție pentru încălțăminte, precum și dezinfectanți TP 2 de nivel înalt pentru suprafețe critice, echipamente medicale critice și instrumentar medical.

Efort comun

„Materialele sunt de proveniență sud-coreeană și fac parte dintr-un lot achiziționat de România, prin Oficiul Național de Achiziții Centralizate și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență. Acestea au fost distribuite de către pompierii militari sibieni instituțiilor din județul Sibiu care sunt angrenate în eforturile de reducere a răspândirii noului tip de coronavirus, după cum urmează: Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu (secția Boli Infecțioase și Unitatea de Primiri Urgențe), Spitalul de Pediatrie Sibiu, Spitalul Municipal Mediaș, Serviciul Județean de Ambulanță și Direcția de Sănătate Publică Sibiu. Echipamentele primite de Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului Sibiu vor fi utilizate de către personalul care asigură misiunile de transport specializat a persoanelor suspecte sau infectate cu noul tip de coronavirus”, a precizat Valentin Larie, purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu.
    Trimite prin e-mail