joi, 16 aprilie 2020

Publicat la 4/16/2020 12:31:00 p.m. de

Luptă pe mai multe fronturi cu COVID 19


Primăria Mediaș continuă să-și concentreze activitatea, în primul rând, pe măsurile necesare pentru a împiedica răspândirea şi contaminarea cu noul Coronavirus şi de a proteja astfel populaţia. A început montarea dispozitivelor cu dezinfectant, iar persoanele vulnerabile sunt sprijinite cu atenție. La spital a început testarea personalului medical și vor fi montate două tuneluri de dezinfecţie.


Primarul municipiului Mediaș, Gheorghe Roman, a prezentat cetățenilor situația la zi în oraș, prin deja obișnuitele videoconferințe postate pe pagina oficială de Facebook a Primăriei. Astfel a anunțat că Primăria continuă măsurile de sprijinire a persoanelor vulnerabile. Cele fără adăpost sau fără niciun sprijin financiar, care până mai ieri trăiau din munca cu ziua sau din pomana celor din jur. „Pentru a limita deplasările persoanelor fără adăpost care sunt cazate la Casa Honterus, Primăria Mediaş, cu sprijinul Protopopiatului Ortodox din Mediaş, le oferă acestora atât hrană caldă şi rece, cât şi produse de igienă. De asemenea,  asigurăm mese calde pentru 110 medieşeni fără aparţinători şi care nu au nici o formă de sprijin financiar“, a anunțat ieri primarul Gheorghe Roman.

„Vreau să mulţumesc medieşenilor care au donat până acum spitalului din Mediaş măşti, mănuşi, combinezoane sau viziere în valoare de peste 59.000 mii (59.432) lei“, a declarat Gheorghe Roman, primarul municipiului Mediaș.

Dezinfectant în scările de bloc

Pentru prevenirea răspândirii şi contaminării cu noul Coronavirus, a început montarea în fiecare scară de bloc din Mediaş a dispozitivelor cu dezinfectant. „Vă îndemn să sprijiniţi echipa Primăriei în acest demers şi să deschideţi scările de bloc, iar, în măsura în care este posibil, să permiteţi accesul la o sursă de curent electric“, a spus Gheorghe Roman.

Ajutor la cumpărături și cazare pentru personalul medical

Într-o perioadă extrem de dificilă pentru întreaga populație, inimoșii angajați ai Direcției de Asistență Socială au în atenție peste 200 de medieşeni cu vârsta de peste 65 de ani care au solicitat ajutor pentru cumpărături. „Colegii mei de la DAS continuă să facă cumpărături pentru cei 205 medieşeni cu vârsta de peste 65 de ani care au solicitat acest lucru şi se află în evidenţele noastre. Oferim cazare medicilor şi asistentelor medicale din Spitalul Municipal Mediaş care au solicitat acest lucru. Suntem pregătiţi să sprijinim şi alte cadre medicale ce doresc să nu îşi expună familiile întorcându-se de la serviciu acasă, oferindu-le cazare la unităţile hoteliere din Mediaş cu care colaborăm“, a arătat primarul municipiului Mediaș.

Achiziție de aparatură pentru spital

Tot ieri, prin vocea primarului Gheorghe Roman, municipalitatea a anunțat că la Spitalul Municipal Mediaş a început testarea personalului medical. Tot pentru protecţia cadrelor medicale, dar şi a pacienţilor, la intrarea în spital vor fi montate două tuneluri de dezinfecţie. „Aşteptăm în următoarea perioadă să sosească cele  trei aparate mobile de dezinfecţie a aerului pe care le-am achiziţionat. Suntem preocupaţi permanent de achiziţia aparaturii de specialitate, dar acest proces este, din păcate, condiţionat de importuri“, a declarat primarul Gheorghe Roman.


    Trimite prin e-mail