joi, 2 aprilie 2020

Publicat la 4/02/2020 03:22:00 p.m. de

Începe dezinfecția scărilor de bloc!


Primele intervenții sunt programate în cartierul Vitrometan și au loc noaptea, între orele 22 – 6. Pentru a-și proteja sănătatea, locatarii nu trebuie să intre sau să iasă din bloc „cel puțin o oră, maxim două“ după intervenție. Programul cu dezinfecția pentru fiecare scară de bloc va fi afișat pe site-ul primăriei și făcut public prin mijloacele de informare în masă.


Primarul Gheorghe Roman a anunțat, astăzi, într-o videoconferință transmisă pe adresa de Facebook a Primăriei Municipiului Mediaș, demararea acțiunii de dezinfecție a scărilor de bloc. „Continuăm să desfășurăm, la nivelul Municipiului Mediaș, acțiuni specifice prevenirii, răspândirii și contaminării cu noul coronavirus. Astfel, începând de mâine 3 aprilie, demarăm acțiunea de dezinfecție a tuturor scărilor de bloc din municipiul Mediaș. Am luat legătura cu asociațiile de proprietari și am convenit ca această operațiune să se desfășoare în timpul nopții, în intervalul orar 22 - 6 dimineața. Motivele pentru care am luat această decizie sunt acelea că dezinfectantul folosit este unul cu grad înalt de combatere a virusurilor și este obligatoriu ca, după dezinfecție, locatarii să nu intre sau să iasă din bloc pentru cel puțin o oră, maxim două“, a arătat primarul Gheorghe Roman.

Afișe cu data și ora intervenției

Edilul șef consideră că, prin desfășurarea intervențiilor pe timpul nopții, nu se încurcă bunul mers al lucrurilor și viața cotidiană a fiecăruia, iar firma va fi mai operativă în execuție. „Mâine (n.r. – vineri 3.02.2020) se va interveni în blocuri din cartierul Vitrometan, urmând ca programul cu dezinfecția pentru fiecare scară de bloc să fie afișat pe site-ul primăriei și făcut public prin mijloacele de informare în masă. La fiecare scară de bloc va fi postat un afiș cu data și ora la care s-a realizat dezinfecția și cu recomandările firmei referitoare la aerisirea spațiilor și obligațiile locatarilor“, spune primarul Mediașului.

În paralel, municipalitatea continuă programul de dezinfecție a locurilor publice stații de autobuz, piață, străzi sau alte zone intens circulate.


    Trimite prin e-mail