joi, 9 aprilie 2020

Publicat la 4/09/2020 12:22:00 p.m. de

Eroii de lângă noi: „Azi nu moare nimeni!”


„Azi nu moare nimeni!” - un mesaj puternic, imprimat pe un obiect de preț al lui Cosmin, un tricou norocos, încărcat de zeci, poate sute de emoții reale.


Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă îl prezintă, astăzi, pe Cosmin. Paramedic SMURD, aflat în prima linie în lupta cu noul coronavirus. 
„El este Cosmin. Paramedic SMURD, un salvator cu povești din prima linie. El face parte din acea categorie de oameni dedicați pentru care viața unui om contează. Ca el sunt mulți. Colegii de la serviciile de ambulanță, medicii, asistenții, ceilalți paramedici, pompieri, piloți, toți, împreună, pentru ca un zâmbet să răsară senin pe chipurile celor aflați în cumpănă.
Cosmin își dorește un singur lucru: să nu vadă și să nu simtă durerea din ochii neputincioși al pacientului din fața lui.
«Azi nu moare nimeni!» - un mesaj puternic, imprimat pe un obiect de preț al lui Cosmin, un tricou norocos, încărcat de zeci, poate sute de emoții reale.
«Odată, o pacientă a făcut atac de panică în ambulanță în momentul când au pornit sirenele. A început să plângă, să spună că sfârșitul ei este aproape. Cosmin a luat-o de mană, a încercat să o calmeze și văzând că nu reușește, și-a deschis combinezonul și i-a spus:
«Vezi ce scrie? Deci, Azi nu moare nimeni!», publică azi, pe pagina sa de Facebook, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.

    Trimite prin e-mail