luni, 13 aprilie 2020

Publicat la 4/13/2020 10:22:00 a.m. de

Campanie pentru spital



O nouă campanie de susținere a Spitalului Municipal Mediaș, în vederea achiziționării de echipamente de protecție și dezinfectanți pentru cadrele medicale și aparatură necesară tratării pacienților, a fost lansată la Mediaș prin dr. Csiszer Iren, medic otorinolaringologie la Spitalul Municipal Mediaș.

Campania se derulează prin Asociația Cristi Vasiliu din Târgu Mureș, care dorește să ajute Spitalul Municipal Mediaș și a dezvoltat o platformă unde se poate dona pentru cauză.


„OMS a declarat pandemie provocată de COVID-19. Sisteme medicale performante din Europa sunt depășite. Doar prin implicarea noastră a tuturor, societate civilă și structurile statului avem șansa să depășim cu bine această perioadă.
Spitalul Municipal Mediaș deservește anual peste 200.000 de pacienți, din care peste 11.000 internări, acoperind o rază geografica mare. În acest moment a fost desemnat spital suport COVID-19. Pentru protecția cadrelor medicale implicate și pentru acordarea asistenței medicale adecvate, au în acest moment nevoie de:
- pentru cadrele medicale: echipamente de protecție ( măști FFP2, măști FFP3, boneta de unică folosință, cutie de aplicare automată a botoșeilor, halate impermeabile, șorțuri impermeabile, combinezoane, viziere, ochelari de protecție) și dezinfectanți
- pentru pacienți: echipament de resuscitare, ECG portabil, sonde și electrozi ECG de unică folosință, pulsoximetre portabile, monitoare de supraveghere semne vitale, tensiometre, termometre rapide contact-less, echipamente și instrumente endoscopice ORL pentru evaluarea tractului respirator, tampoane nazale nasospor expansibile și resorbante, canula gonflabilă pentru epistaxis, injectomate, suport perfuzie, medicamente specifice tratamentului bolnavului critic ATI, lămpi UVC, aspirator chirurgical mobil, canule de aspirație a secrețiilor arborelui traheo-bronșic, canule traheale, aparat aerosoli profesional, saltele anti-decubit, lenjerie pentru pacient și scutece de unică folosință.“, își propune Asociația, prin această campanie.

Despre Asociația Cristi Vasiliu

Asociația s-a creat în jurul unui tânăr supraviețuitor al unui AVC hemoragic major - Cristi Vasiliu. Sprijinul petru refacera lui continuă și azi. De asemenea, ne-am propus să legăm numele lui de bine, de frumos și de șanse. În contextul pandemiei actuale, ONG-ul nostru s-a alăturat sprijinirii cadrelor medicale în lupta cu COVID-19. De asemenea, Asociația Cristi Vasiliu are în derulare proiectul „Acreditarea și formarea în România a specialiștilor în diagnosticarea și recuperarea disfagiei: – proiect dezvoltat în parteneriat cu Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Tg. Mureș.

Asociația CRISTI VASILIU
Telefon: 0749-282.282
Email: asociatia.cristivasiliu@gmail.com

    Trimite prin e-mail