joi, 9 aprilie 2020

Publicat la 4/09/2020 02:30:00 p.m. de

Apă de la robinet, cu economie


(09.04.2020) Consumul de apă este în creștere în ultimele săptămâni, anunță operatorul regional Apa Târnavei Mari. Reprezentanții societății fac apel la locuitorii din mediul rural să reducă la minim utilizarea apei potabile în scop agricol și pentru grădinărit.


Operatorul Regional Apa Târnavei Mari face un apel către clienții din aria de deservire, în special către cei din zona rurală, să reducă la minim utilizarea apei potabile în scop agricol și pentru grădinărit, astfel încât să fie evitate orice fel de situații în care anumiți utilizatori aflați la capete de rețea să rămână fără apă la robinete.

„Având în vedere situația specială pe care o traversează țara noastră, precum și restricțiile de circulație instituite de autorități și totodată recomandările legate de igiena mâinilor, a feței, a alimentelor, a hainelor, etc., consumul de apă înregistrat în rândul consumatorilor casnici a fost în  creștere în ultimele săptămâni. În mod particular, această creștere a consumului s-a observat îndeosebi în zona rurală, acolo unde condițiile meteo au permis derularea unor activități agricole specifice primăverii.
Compania Apa Târnavei Mari face un apel către clienții care desfășoară astfel de activități agricole sau de grădinărit, să reducă la minim utilizarea apei potabile din rețeaua publică pentru activitățile lor și să folosească pentru aceste lucrări apa din sursele proprii (fântâni, puțuri). Facem acest apel și avem încredere că utilizatorii vor face eforturi pentru reducerea consumului de apă potabilă de la rețeaua publică în activitățile agricole, pentru că ne dorim să evităm situații în care consumatorii aflați la capete de rețea să fie privați de a avea o cantitate minimă de apă pentru băut, igienă sau nevoi casnice.
În conformitate cu prevederile contractuale, Regulamentul de organizare și funcționare a serviciului și legislația în vigoare - Ordinul nr.88/2007 al ANRSC, «utilizatorul este obligat: să asigure folosirea eficientă şi raţională a apei preluate din reţeaua de alimentare cu apă, prin încadrarea în normele de consum pe persoană, unitatea de produs sau puncte de folosinţă, conform debitelor prevăzute în standardele în vigoare; să utilizeze apa numai pentru folosinţele prevăzute în contractul de furnizare a serviciilor»”, se arată într-un comunicat de presă transmis astăzi de Operatorul Regional Apa Târnavei Mari.

    Trimite prin e-mail