luni, 30 martie 2020

Publicat la 3/30/2020 11:30:00 a.m. de

Premieră la Mediaș! Consilierii locali vor vota astăzi proiecte în cadrul unei ședințe ordinare care se va desfășura online


Aleșii se vor afla în fața laptopurilor, acasă sau la birou - în încăperi separate și vor participa la dezbateri și la vot pe o platformă securizată care permite accesul tuturor în același timp, în sistem videoconferință.  


Ședința ordinară din luna martie a Consiliului Local Mediaș este programată să se desfășoare astăzi, de la ora 16. Pe ordinea de zi figurează 24 de proiecte de hotărâre, printre cele mai importante fiind aprobarea proiectelor și a indicatorilor tehnico-economici pentru mai multe obiective de investiții, între care reabilitarea străzii Gheorghe Pop de Băsești, amenajarea unui loc de joacă pe Strada Baia de Nisip și reabilitarea și modernizarea școlii din Ighișu Nou. Vor fi supuse aprobării, de asemenea, proiect de hotărâre privind repartizarea unor locuințe pentru tineri construite prin ANL în regim de închiriere, proiect de hotărâre privind aprobarea listei de priorități pentru anul 2020, în vederea repartizării locuințelor sociale din fondul locativ al municipiului Mediaş, proiect de hotărâre privind acordarea de facilităţi fiscale pentru anul 2020 Parcului Industrial Automecanica, etc.
De asemenea, cel mai probabil va fi propus în ședință și un proiect care permite aplicarea măsurilor impuse de Guvern prin Ordonanța Militară 4 și alte măsuri care vin în sprijinul prevenirii și limitării îmbolnăvirilor cu noul Coronavirus (COVID-19).

Ordinea de zi a ședinței

1. Proiect de hotărâre privind repartizarea unor locuințe pentru tineri construite prin ANL în regim de închiriere.
2. Proiect de hotărâre privind prelungirea duratei unor contracte de închiriere şi stabilirea cuantumului chiriilor  pentru locuințele pentru tineri construite prin Agenția Națională pentru Locuințe,  situate în Mediaş str. Predeal nr. 2 blocul 6 și str. Predeal nr. 2 blocul 7.
3. Proiect de hotărâre privind aprobarea accesării de către Municipiul Mediaș a schemei de ajutor de stat „Servicii de silvomediu, servicii climatice și conservarea pădurilor”, aferentă măsurii 15, submăsura 15.1 „Plăți pentru angajamente de silvomediu”, PNDR 2014-2020, pentru fondul forestier proprietate publică a Municipiului Mediaș.
4. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației de apartamentare a unui imobil, situat în Municipiul Mediaș, str. Ștefan cel Mare nr. 3.
5. Proiect de hotărâre privind trecerea din domeniul public în domeniul privat al Municipiului Mediaș a unei suprafețe de teren de 142 mp, situată în Mediaș, str. Pinului fn.
6. Proiect de hotărâre privind ridicarea dreptului de administrare al Direcției de Asistență Socială asupra unor imobile locuințe sociale situate în Mediaș, schimbarea destinației acestora din „locuință socială” în „locuință” și  trecerea din domeniul public al Municipiului Mediaș în domeniul privat al Municipiului Mediaș.
7. Proiect de hotărâre privind modificarea Organigramei și a Statului de funcții al  Direcţiei  de  Asistenţă  Socială  Mediaş, începând cu data de 01.04.2020.
8. Proiect de hotărâre privind aprobarea Listei  cu  persoanele   căsătorite care  formează  familii  cu  domiciliul în   Mediaş şi satul aparţinător Ighişu Nou care au împlinit sau vor împlini 50 de ani de căsătorie  în cursul anului 2020
9. Proiect de hotărâre privind aprobarea listei de priorități pentru anul 2020, în vederea repartizării  locuințelor sociale din fondul locativ al municipiului  Mediaş.
10. Proiect de hotărâre privind soluţionarea cererilor de acordare a subvenţiei de la bugetul local, în temeiul Legii nr. 34/1998, pentru asociaţiile şi fundaţiile române cu personalitate juridică, care înfiinţează unităţi de asistenţă socială, pentru anul 2020.
11. Proiect de hotărâre privind aprobarea încheierii convențiilor definitive pentru acordarea de servicii de asistență socială între Consiliul Local Mediaș prin D.A.S. și Asociația Română pentru Persoane cu Handicap Mintal, filiala Mediaș, Asociația Sf. Mihail Mărturisitorul și Asociația „Love & Light Romania“ Centrul Rezidențial Sanctuarul, pentru anul 2020.
12. Proiect de hotărâre privind însușirea unui Acord-cadru de parteneriat între UAT-Municipiul Mediaș și Administrația Națională Apele Române-Administrația Bazinală de Apă Mureș, în scopul implementării proiectului de interes public local finanțat prin POR 2014-2020, „REABILITARE/MODERNIZARE STRADA IGIȘULUI“.
13. Proiect de hotărâre privind aprobarea proiectului la faza D.A.L.I. și a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții ”Reabilitare strada Gheorghe Pop de Băsești”, Municipiul Mediaș.
14. Proiect de hotărâre privind aprobarea proiectului la faza D.A.L.I. și a indicatorilor tehnico-economici, inclusiv Descrierea sumară pentru obiectivul de investiții „Centru Comunitar Medico-Social (Corp R Aviație)“.
15. Proiect de hotărâre privind aprobarea proiectului la faza D.A.L.I. și a indicatorilor tehnico-economici, inclusiv Descrierea sumară pentru obiectivul de investiții ”Reabilitare/Modernizare Școala Gimnazială Ighișu Nou”.
16. Proiect de hotărâre privind aprobarea proiectului la faza Studiu de fezabilitate și a indicatorilor tehnico-economici, inclusiv Descrierea sumară pentru obiectivul de investiții „Amenajare loc de joacă Strada Baia de Nisip“.
17. Proiect de hotărâre privind aprobarea proiectului la faza Studiu de fezabilitate și a indicatorilor tehnico-economici, inclusiv Descrierea sumară pentru obiectivul de investiții „Centru Social Comunitar de Agrement și Sport inclusiv amenajări exterioare“.
18. Proiect de hotărâre privind aprobarea proiectului la faza Studiu de fezabilitate și a indicatorilor tehnico-economici, inclusiv Descrierea sumară pentru obiectivul de investiții „Locuințe sociale colective, inclusiv utilități și amenajări exterioare“.
19. Proiect de hotărâre privind actualizarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Reabilitare străzi Municipiul Mediaș – str. Valea Adâncă inclusiv pod peste Valea Moșnei“.
20. Proiect de hotărâre privind modificarea Programului de transport public local desfășurat în municipiul Mediaș, respectiv anexa 2-linia L5 și L8D-L8M la Contractul de delegare a gestiunii serviciului de transport în comun cu nr. 1810/01.02.2019.
21. Proiect de hotărâre privind acordarea de facilităţi fiscale pentru anul 2020 Parcului Industrial Automecanica.
22. Proiect de hotărâre privind modificarea statului de funcții al  Direcţiei  Municipale pentru Cultură, Sport, Turism și Tineret Mediaș, începând cu data de 01.04.2020.
23. Proiect de hotărâre privind modificarea anexei la HCL Mediaș nr. 424/2017 privind aprobarea normelor financiare pentru activitatea sportivă a Clubului Sportiv Municipal Mediaș, cu modificările și completările ulterioare.
24. Proiect de hotărâre privind modificarea contractului de închiriere nr. 1384/2011, încheiat între Spitalul Municipal Mediaș și SC PHARM SRL Mediaș.    Trimite prin e-mail