marți, 24 martie 2020

Publicat la 3/24/2020 09:05:00 p.m. de

Orban: "Va exista un interval orar în care persoanele de peste 65 de ani se vor putea deplasa"


Premierul Ludovic Orban a declarat că, odată cu intrarea României în carantină totală, persoanele de peste 65 de ani se vor putea deplasa în spații publice doar în anumite intervale orare.



Prim-ministrul a arătat că măsura este menită să îi protejeze pe vârstnici, categorie de vârstă mai vulnerabilă la infecția cu coronavirus, urmând să fie stabilit un interval de ore în care ei pot ieși în public.
"Am văzut că s-a rostogolit o informație neadevărată referitoare la persoanele de 65 de ani. Doar pentru a-i proteja se va institui interdicția de a ieși din domiciliu. Va exista un interval orar în care se vor putea deplasa", a declarat Ludovic Orban, într-o conferință de presă, marți seară.
Începând de miercuri, 25 martie, va fi instituită, prin ordonanță militară, carantină totală pe teritoriul României.
"După emiterea ordonanței militare, vom impune restricția de a ieși din casă între 6-22. Cetățenii vor avea posibiliatatea să iasă pentru a se duce la muncă, pentru a-și achiziționa bunuri, să se ducă la analize medicale urgente. Se va permite deplasarea în jurul locuinței pentru mișcare, plimbarea animalelor de companie", a mai spus premierul.
    Trimite prin e-mail