marți, 24 martie 2020

Publicat la 3/24/2020 08:51:00 p.m. de

Klaus Iohannis anunţă CARANTINĂ TOTALĂ! Preşedintele face apel şi la ARMATĂ


Klaus Iohannis a anunţat carantină totală începând de mâine, 25 de martie.


Președintele Klaus Iohannis a susţinut o conferinţă de presă, după o ședință cu premierul și cu membri ai Guvernului pentru evaluarea măsurilor dispuse de autorități în criza coronavirus. Recomandările făcute de autorităţi în urmă cu câteva zile vor fi obligaţii de mâine, de la ora 06:00, iar părăsirea domiciliului se poate face în interes de serviciu, pentru aprovizionare sau îngrijirea persoanelor în vârstă.


O altă restricție vizează persoanele peste 65 de ani, care vor trebui „să stea practic tot timpul acasă”, a spus șeful statului.

DISCURS KLAUS IOHANNIS:

Am evaluat situația care devine din ce în ce mai complexă
Am discutat măsurile suplimentare care se cer luate. Am convenit că e nevoie de măsuri suplimentare pentru a încetini răspândirea infecției
Se vor introduce noi restricții de circulaței, ce a fost până acum o recomandare devine o obligație, după principiul stăm acasă.
Oamenii pot ieși să meargă la serviciu, pentru cumpărături de alimente
Se introduc măsuri de supraveghere electronică pentru persoanele în izolare
Am decis să folosim și armata. Va pune la dispoziție personal care va suplimenta forțele de ordine publică, jandarmerie și poliție.
Pentru a proteja persoanele peste 65 de ani, se introduc restricții speciale. Vor trebui să stea practic tot timpul acasă
Aceste restricții vor fi prelucrate azi într-o ordonanță militară care se va finaliza până la sfârșitul acestei zile.

    Trimite prin e-mail