vineri, 27 martie 2020

Publicat la 3/27/2020 08:59:00 p.m. de

Gheorghe Roman: „Suntem o comunitate unită“




Primarul Gheorghe Roman și-a făcut publice gândurile, la capătul unei noi zile grele, cu o întreagă țară în stare de urgență. De la supărarea pe medieșenii care nu au respectat măsurile pentru prevenirea răspândirii Covid – 19, la optimismul generat de acțiunile societăților din subordinea municipalității și ale celor 33 de voluntari care sprijină persoanele cu vârsta de peste 65 de ani. 


„Dragi medieșeni, observ cu bucurie că în această săptămână o mare parte dintre dumneavoastră ați înțeles măsurile și regulile de izolare care ne-au fost impuse tuturor pentru binele nostru. Este o dovadă clară că suntem o comunitate unită și sunt tot mai optimist că, astfel, vom trece cu bine peste această perioadă dificilă.
Sunt zone din oraș precum străzile: Tineretului, Ciocârliei, Luncii sau Angărul de Sus unde unii nu au înțeles că sunt obligați să respecte măsurile pentru prevenirea răspândirii cu noul Coronavirus luate la nivel central și, implicit la nivelul orașului nostru. Pe toți aceștia vreau să îi avertizez că am cerut organelor de ordine să ia toate măsurile legale ce se impun împotriva celor care nu respectă regulile de izolare.


În același timp continuăm programul de dezinfecție de la nivel local. Colegii mei de la Ecosal, Meditur și Piața PrimCom se asigură permanent că sunt dezinfectate autobuzele și statiile de autobuz din tot orașul, locurile publice unde pot apărea aglomerări umane, străzile din oraș care sunt mai intens circulate.
Nu în ultimul rând, vreau să le mulțumesc celor 33 de voluntari care ni s-au alăturat în sprijinul oferit persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani. De asemenea, apreciez implicarea și răspunsul prompt al celor de la Crucea Rosie din Mediaș.
Echipele formate din colegii mei de la Direcția de Asistență Socială și voluntari fac zilnic cumpărături pentru cele 63 de persoane de pe raza municipiului Mediaș și a satului aparținător Ighișu Nou, care au vârsta de peste 65 de ani și care ne-au solicitat ajutorul. Volutarii au legitimații și sunt echipați corespunzător. Toate autovehiculele folosite în acest scop au fost inscripționate cu sigla Primăriei Mediaș.



În plus, colegii mei de la Direcția de Asistență Socială impreună cu voluntarii de la Crucea Roșie oferă hrană caldă medieșenilor care s-au întors din străinătate, sunt izolați la domiciliu și au declarat că au nevoie de sprijin.
Așa cum v-am promis, vă voi informa periodic despre măsurile și acțiunile noastre de la nivel local“, este mesajul postat de primarul Gheorghe Roman, pe pagina sa de Facebook.

    Trimite prin e-mail