miercuri, 18 martie 2020

Publicat la 3/18/2020 05:41:00 p.m. de Anonim

Amenzi de 17.000 lei date de inspectorii de muncă după verificări la agențiile de plasare a forței de muncă din străinătate

Inspectorii de muncă sibieni au verificat, în perioada 24 februarie – 6 martie, cum respectă legea agențiile de mediere și plasare a forței de muncă din străinătate.

Scopul controlului l-a reprezentat diminuarea consecinţelor juridice, economice şi sociale negative ce decurg din fenomenul plasării forţei de muncă în străinătate în condiţii ilegale.
Campania a urmărit: identificarea cazurilor de nerespectare a condiţiilor de funcţionare şi a procedurii de înregistrare a agenţilor, conştientizarea agenţilor faţă de obligativitatea respectării noilor prevederi legale, precum şi diminuarea consecinţelor sociale şi economice negative care derivă din nerespectare de către agenţii de plasare a forţei de muncă a prevederilor legale în domeniu.
În acest context, inspectorii de muncă din Sibiu au verificat 30 de agenţi de plasare forţă de muncă din judeţul Sibiu.
Au fost dispuse 12 sancţiuni, respectiv 10 avertismente scrise şi 2 amenzi contravenţionale, în valoare totală de 17000 de lei.
A fost sancţionat cu amendă în cuantum de 10.000 de lei un agent pentru neîndeplinirea condiţiilor pentru desfăşurarea activităţii de mediere pe teritoriul României, în conformitate cu art. 8, alin. (1) din Legea nr. 156/2000 privind protecţia cetăţenilor români care lucrează în străinătate.
Pentru exercitarea activităţii de mediere în vederea angajării cetăţenilor români în străinătate, cu încălcarea prevederilor art. 11 din acelaşi act normativ, un alt agent a fost sancţionat cu amendă în valoare de 7.000 lei.
Pentru neconformităţile găsite, inspectorii de muncă au dispus un număr de 17 măsuri de remediere ale acestora.
    Trimite prin e-mail