marți, 18 februarie 2020

Publicat la 2/18/2020 01:01:00 p.m. de Anonim

VIDEO: Operație pe retină (vitrectomie) și implant de cristalin, la clinica Opticline Dr Holhoș. Povestea unei paciente (P)


Afecțiunile oftalmologice datorate bolilor ca diabetul sau cataracta au șansa de a fi rezolvate chirurgical, în clinicile Opticline Dr Holhoș Teodor din Alba Iulia, Turda și Mediaș.

La clinica din Mediaș a fost recent operată o pacientă care suferea de probleme retiniene (hemoragie in vitros și membrane diabetice), cauzate de diabet, și cataractă în stadiu avansat, nivelul vederii fiind foarte scăzut.
A fost un caz chirurgical complicat și de complexitate mare, finalizat însă cu un real succes, de către Dr Holhoș Teodor.
Operațiile au constat în vitrectomie (operație pe retină) și implant de cristalin cu cristalin Zeiss galben asferic, plus injecție intravitreană cu Avastin pentru a preîntâmpina apariția de pete hemoragice ulterioare.
Un astfel de caz nu avea până în prezent rezolvare, fiind considerat inoperabil, însă astăzi, se pot face astfel de intervenții complexe, cu rezultate excelente!
Dr. Holhoș realizează în clinicile din Mediaș, Turda și Alba Iulia operații de retină, care sunt cele mai dificile și complexe cazuri de chirurgie oftalmologică, inclusiv vitrectomii, dezlipire de retină și peeling ILM, cea mai modernă tehnică în materie de retină, pe lângă alte operații – cataractă, laser, glaucom.
Cristalinele utilizate sunt cu precădere marca germană Zeiss, cunoscute pentru calitatea excepțională.
    Trimite prin e-mail