sâmbătă, 22 februarie 2020

Publicat la 2/22/2020 10:17:00 a.m. de Anonim

Siguranța rutieră, pe primul loc

Drumarii sibieni și-au concentrat atenția pe activitățile menite să îmbunătățească siguranța circulației rutiere.


În luna ianuarie, societatea Drumuri și Poduri SA a intervenit pe partea de semnalizare rutieră, pe două planuri: s-au montat indicatoare rutiere noi pe DJ 142 J Șeica Mare – Șeica Mică și DJ 106 A Sibiu – Păltiniș, și s-au efectuat defrișări pe DJ 141 A Șeica Mare – Vecerd, pe o suprafață de aproximativ 7.500 de metri pătrați, respectiv pe DJ 105 G Avrig – Mârșa, pe o suprafață de 6.100 metri pătrați, informează conducerea operatorului de drumuri al Consiliului Județean Sibiu.
Totodată, în condițiile în care societatea asigură, în perioada 15 noiembrie – 15 martie, serviciul de deszăpezire și combatere a poleiului și a gheții pe raza administrativ-teritorială a județului Sibiu, pe o lungime de circa 944 km, în activitatea comandamentului de deszăpezire s-au folosit peste 2.200 de tone de materiale. Drumarii au folosit 1.600 de tone de material antiderapant în zona acoperită de baza Sibiu, 200 de tone pentru baza Cîrța, 260 de tone la Agnita, 25 de tone la Șeica Mare și 160 de tone la Dumbrăveni. Totodată, s-au utilizat câte 10 tone de material lichid pentru deszăpezire în zonele Sibiu și Agnita.
În sezonul rece, Drumuri și Poduri SA dispune de cinci baze și puncte de sprijin pentru intervenție, astfel: Baza Sibiu cu punctul de sprijin Păltiniș (canton), punctul de sprijin Jina și Rîu Sadului, Baza Cîrța cu punctul de sprijin Poiana Neamțului, Baza Agnita, Baza Șeica Mare, Baza Dumbrăveni cu punctul de sprijin Blăjel.
Pentru activitatea de deszăpezire și combatere a poleiului și a gheții pe drumurile județene, societatea are la dispoziție 67 de utilaje, respectiv: autospeciale cu lamă și sărăriță, autoutilitare, tractoare cu lamă, buldoexcavatoare, autogredere și încărcătoare frontale.
    Trimite prin e-mail