joi, 13 februarie 2020

Publicat la 2/13/2020 12:24:00 p.m. de Anonim

Bani pentru asfaltări


Municipalitatea a alocat aproximativ 5 milioane de lei în bugetul pe anul în curs pentru lucrările de întreținere și modernizare a drumurilor din oraș. Suma este cu aproximativ 20% mai mare decât anul precedent. Luna viitoare vor începe lucrările pe străzile din oraș. 
La începutul acestei săptămâni, a fost votat bugetul local pe 2020. Acesta se ridică la circa 123 milioane de lei.


Alex PÎNTEA

Primarul Gheorghe Roman s-a întâlnit marți cu directorul zonal al societății Geiger Transilvania, cea care se ocupă de lucrările de întreținere a drumurilor din Mediaș, conform contractului încheiat în vara anului trecut. Scopul a fost acela de a stabili lucrările care se vor face în 2020. Într-o primă fază, se vor turna covoare asfaltice pe străzile Feleac, Școlii, Sticlei, Stefan Bathory, Fagului, Sondorilor, Borsec, Sovata și Titus Andronic. Pe aceste artere se vor amenaja și trotuarele cu pișcoturi, se vor amenaja locuri de parcare la domiciliu acolo unde va fi cazul și se vor realiza marcajele rutiere.
„M-am întâlnit cu directorul Geiger pentru a stabili împreună lucrările pe care urmează să le deruleze pe parcursul anului 2020. Consider că este absolut necesar să ducem la bun sfârșit ceea ce am început anul trecut și aici mă refer la covoarele asfaltice în cartierul Gura Câmpului, mai exact pe strada Feleac, dar și pe străzile Școlii, Sticlei, Stefan Bathory, Fagului și, cu siguranță, după ce aceste lucrări se vor finaliza, vom stabili împreună și alte programe de întreținere a drumurilor. Sunt mulțumit de modul în care colaborăm cu firma Geiger și îmi doresc ca și la sfârșitul acestui an să putem afirma același lucru”, a explicat edilul-șef.

Depinde de starea vremii

Conducerea firmei Geiger Transilvania anunță că lucrările propriu-zise vor demara în luna martie și se va începe cu turnarea de plombe și pregătirea terenului pentru asfaltare. Acestea vor fi însă condiționate de vreme. „Vreau să mulțumesc Primăriei Mediaș pentru colaborarea pe care am avut-o anul trecut. Am discutat tot timpul deschis și nu am avut nicio problemă atunci când s-au ivit anumite neconformități sau mici probleme, tot timpul primăria a fost deschisă și am găsit o cale de rezolvare. Vrem să începem cât mai repede, sperăm că vremea ne va permite. Vom începe cu lucrări pregătitoare, după aceea vom intra imediat, așa cum vrea și primăria, pe lucrările de plombare, acolo unde sunt gropi, iar în maxim o lună, foarte probabil, vom începe partea de covoare asfaltice”, spune Ovidiu Simen, director regional Geiger Transilvania.


Mediașul are buget aprobat

Proiectul bugetului local a fost adoptat luni după-amiază, în cadrul unei ședințe extraordinare a Consiliului Local Mediaș. Au votat pentru consilierii locali PNL, PMP și UDMR, în timp ce consilierii PSD prezenți s-au opus. Prioritățile administrației publice locale pentru anul 2020 sunt finalizarea lucrărilor de investiții demarate în cartierele Moșnei, Vasia, Gloria, Gura-Câmpului și Vitrometan.
    Trimite prin e-mail