vineri, 28 februarie 2020

Publicat la 2/28/2020 11:30:00 a.m. de Anonim

Au scris o pagină de istorie! Formația lui Edi Iordănescu va evolua pentru prima dată în play-off


Gaz Metan a învins Dinamo cu scorul de 1-0 și s-a calificat astfel în premieră în play-off-ul campionatului. Singurul gol al partidei disputate duminică după-amiază, la Mediaș, a fost marcat de Cardoso. Gruparea de pe Târnava Mare va începe cea de-a doua parte a campionatului cu 22 puncte și va lupta pentru o clasare cât mai bună alături de formațiile CFR Cluj, Universitatea Craiova, FCSB, Astra și FC Botoșani.


Alex PÎNTEA

Gaz Metan a început perfect partida cu Dinamo București și a reușit să deschidă scorul în minutul 14. Dumitru Cardoso a preluat o minge în jumătatea proprie de teren, a plecat spre poarta adversă și a reușit un șut imparabil la care Riccardo Piscitelli nu a mai putut să facă nimic. În minutul 26, șutul din lovitură liberă a lui Nasser Chamed a trecut puțin peste poarta lui Dinamo. Cu trei minute înainte de pauză, Daniel Popa a avut șansa egalării, dar nu a reușit să îl învingă pe Răzvan Pleșca din doar câțiva metri. 

Repriză cu puține ocazii

În minutul 56 din partea secundă, Nasser Chamed a scăpat singur pe partea stângă a atacului formației sale, a șutat, Piscitelli a respins mingea în față până la Sergiu Buș care a șutat și el, dar nu a reușit să marcheze. Până la final, niciuna dintre cele două echipe nu a mai avut ocazii clare de gol, iar partida s-a încheiat cu victoria Gazului Metan, scor 1-0, rezultat care a dus gruparea de pe Târnava Mare în premieră în play-off.


Vis împlinit

Tehnicianul Edi Iordănescu nu a putut sta pe banca tehnică a echipei la partida cu Dinamo, din cauza suspendării primite în urma eliminării din finalul partidei cu Academica Clinceni. Chiar și așa, omul care a propus, susținut și crezut în obiectivul de a prinde un loc de play-off a ținut să le mulțumească tututor celor care au contribuit la această performanță istorică pentru gruparea de pe Târnava Mare. „Echipa, împreună cu suporterii, a făcut cinste pentru oraș și a semnat o performanță unică. Cu toate acestea, meritul principal este al echipei, al băieților, care au muncit zi de zi exemplar și au performat. Au demonstrat că au valoare umană și profesională, că sunt niște jucători valoroși și competitivi care merită laude, aprecieri și respect. Pentru mine și pentru staff-ul meu, a fost o perioadă incredibil de grea și mă bucură faptul că totul s-a valorificat într-o performanță care va rămâne veșnic în istoricul clubului. Țin să mulțumesc din suflet suporterilor care au fost la acest meci, dar în mod special celor care meci de meci au fost alături de noi și, nu în ultimul rând, galeriei. Mulțumesc și președintelui Ioan Mărginean și factorilor de decizie pentru susținere și pentru faptul că au crezut necondiționat în noi. Nu pot să uit nici oamenii din jurul echipei, de la cei din conducere până la administrativ, staff medical, staff tehnic, până la bucătari și doamnele de la magazie, a administratorului bazei, a ofițerului de presă, etc. E performanța noastră, a tuturor, toți și-au adus contribuția. Nu în ultimul rând, mulțumesc vărului meu primar, Valentin Iordănescu, și familiei lui, care de ani de zile a luptat pentru club, pentru echipă și au reprezentat într-un mod unic clubul la toate procesele și luptele juridice pentru a ajunge din nou Gaz Metan un club fără datorii, curat și pregătit de performanță”, a spus Edi Iordănescu.
    Trimite prin e-mail