sâmbătă, 11 ianuarie 2020

Publicat la 1/11/2020 09:43:00 a.m. de Redacţie

În zilele geroase, adăpostul de noapte din Mediaș funcționează 24 de ore din 24


Dormitor călduros pentru cei lipsiți de un acoperiș deasupra capului! În această perioadă, adăpostul de noapte din municipiul Mediaș funcționează zilnic non-stop pe strada Luncii. Oamenii străzii au parte de un ceai cald și un pat curat.


Alex PÎNTEA

Municipalitatea le oferă persoanelor fără o locuință servicii sociale, un ceai cald și un pat curat. Programul obișnuit al adăpostului de noapte este între orele 19.00 și 7.00. Însă pe timp de ger, acesta este deschis non-stop, iar angajații Direcției de Asistență Socială sunt pregătiți să intervină în vederea identificării, preluării şi cazării persoanelor fără adăpost.

Capacitate mărită

Persoanele în nevoie pot beneficia și în această iarnă de serviciile adăpostului de noapte care funcționează pe strada Luncii. Acesta are o capacitate de 15 locuri, care poate fi majorată la nevoie. În perioadele de ger, acesta va fi deschis 24 ore din 24. „Deoarece, pentru zilele următoare, meteorologii anunță temperaturi scăzute atât pe parcursul zilei, cât și al nopții, Direcția de Asistență Socială Mediaș a pregătit adăpostul de noapte de pe strada Luncii pentru această perioadă. Adăpostul este deschis atât pentru persoanele fără adăpost, cât şi pentru cei care locuiesc în adăposturi improvizate sau în locuinţe fără încălzire, inclusiv în timpul zilei, urmând ca locurile să fie suplimentate”, spune Bianca Tătaru, purtătorul de cuvânt al Direcției de Asistență Socială Mediaș. 


Servicii sociale

În zilele obișnuite, beneficiarii pot intra în adăpost numai seara între orele 19-22. Nu au voie să vină sub influenţa băuturilor alcoolice. În momentul în care vin, trec pe rând prin sala de deparazitare, merg la duş, primesc o pijama curată, iar apoi pot servi un ceai cald în sala de mese. În aceste zile, având în vedere temperaturile scăzute de afară, aceștia pot veni oricând, iar angajații Direcției de Asistență Socială sunt pregătiți să intervină în vederea identificării, preluării şi cazării persoanelor fără adăpost.

Apel la simțul civic

„Cei care ajung la adăpostul nostru vor beneficia de toate serviciile sociale care se impun în aceste cazuri, respectiv servicii de deparazitare, un ceai fierbinte şi un pat curat. Adăpostul de noapte funcționează zilnic de la ora 19 pană la ora 7, iar pe perioada de ger, programul adăpostului de noapte se prelungeşte, acesta funcționând 24 din 24 de ore. Pe lângă faptul că angajaţii Direcţiei de Asistenţă Sociale sunt pregătiţi pentru a interveni în vederea identificării, preluării şi cazării persoanelor fără adăpost, îi rugăm și pe medieșeni ca în cazul în care identifică pe stradă astfel de persoane să se adreseze Poliției Locale Mediaș la numărul de telefon 0269-841.394”, mai spune Bianca Tătaru.
    Trimite prin e-mail